Smakebiter

Tacosnurrer
Alt er bedre i en snurr, til og med taco! (Forresten, suppesnurrer funker ikke … vi prøvde.) Disse tacosnurrene er forresten perfekt i matpakka også!

Hvordan arrangere stressfrie trerettere
Her er våre tips til hvordan forberede og gjennomføre en stressfri tre-retters middag, til glede for både vertskapet og de inviterte.

Hverdagsgryte med svin
Denne hverdagsgryten med svin kan være serveringsklar på bare 20–25 minutter. Den er mild på smak og inneholder enkle ingredienser som du får kjøpt i enhver dagligvarehandel.

Spar tid i en hektisk hverdag
Å lage sunne, enkle og varierte hverdagsmiddager kan være en utfordring, spesielt når ettermiddagen allerede er fullpakket av ulike aktiviteter.

Basisvarer du treng for å bake sunnare og sukkerfritt
Det første du må byte ut når du skal bake sunnare og sukkerfritt, er sukkeret. Då treng du naturlegvis sukkererstatningar.

Nedfrysing av pizzadeig
Nedfrysing av ferdig hevet pizzadeig er en super måte å ta vare på pizzadeiger som blir til overs. Enkelte oppskrifter er kanskje på 4–8 pizza, og man har nødvendigvis ikke behov for å steke alle samme dag. Jeg har testet litt forskjellig og kommet frem til at den beste måten å fryse dem ned på […]

Nyttige tips og triks for matlaging med airfryer
Bruk av olje/fett i selve airfryerenEn airfryer krever i utgangspunktet lite eller ingen olje, men noen ganger er det praktisk med bitte litt for å oppnå best resultat. Spray, bruk en pensel, eller ha olje på et papir og bruk det til å smøre bunnen/risten du skal ha mat på, slik at det ikke setter […]

Cookies in a jar: Havrekjeks med sjokolade og nøtter
Deilig, spiselig julegave som er perfekt å lage sammen med barna

Hjortegryte med grov potetstappe
Jeg har fått overveldende respons på denne gryten etter jeg la den ut på bloggen. Folk har lagd den til lørdagsmiddag, til finere anledninger og store selskaper. Dra innom din lokale slakter og unn deg et godt stykke hjortekjøtt.

Pinneis med mango og pasjonsfrukt
Jeg spiser store mengder is i løpet av en sommersesong, og derfor lager jeg ofte pinneis av ren frukt eller smoothie.


Koke bønner – perfekt resultat hver gang
Det er på tide at vi begynner å behandle bønner på samme måte som de andre proteinene vi bruker timevis på å tilberede!



Slik bruker du kjøkkenkniven
Hvordan bruke kjøkkenkniven riktig? Her er en kort guide til valg av kjøkkenkniv, bruk av kjøkkenkniv og riktig skjæreteknikk. Hvordan velge kjøkkenkniv Velg først og fremst en kniv med litt lengde, men som også er god å holde i. Da har du en kniv du kan bruke til stort sett alt du trenger på kjøkkenet. […]

Julies handleguide
Dette er min handleguide for Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Alt jeg lager er råvaredrevet, og jeg synes det er gøy å bygge en rett rundt det jeg finner av råvarer den dagen. Jeg elsker å dra på råvarejakt, spesielt for å finne grønnsaker som smaker ekstra godt og oppdage ny ost, spekemat og […]
Essensielt kjøkkenutstyr
I boka mi gir jeg tips til hvilket utstyr alle kan ha nytte og glede av å ha på kjøkkenet. Under har vi samlet noen alternativer fra ulike butikker som ikke burde koste skjorta: Blender Med en god blender kan du blant annet knuse is, kjøre supper glatte, vispe krem, elte brøddeig, lage peanøttsmør og […]

Slik prepper du kostholdet for et nytt og sunnere år!
Ved å lære deg hvordan du forbereder flere måltider på en gang, kan dette være året du faktisk klarer å følge nyttårsforsettet om å leve sunnere. Stikkordet er matprepp, metoden som tar verden med storm.

Trygg sjokolade
Kjøpesjokolade – velg med omhu Når man skal kjøpe en sjokoladeplate på butikken er det flere ting man bør ta hensyn til. Hvor mørk eller lys er sjokoladen? Er den søtet med sukker eller andre søtstoffer? Inneholder den melk eller nøtter? Er den økologisk? Er den Fairtrade? Skal du være veldig nøye kan også type […]

Hvit sjokolade panna cotta
Panna cotta er italiensk og betyr, direkte oversatt, kokt fløte. det høres enkelt ut, og det er enkelt. Men fy så godt! Oppskriften er fra boka Uten gluten av Birgit Kolboe og Anja Skjævestad. Denne oppskriften har vært med Anja i mange år. Den sto blant annet på menyen da hun var opp til fagprøven […]

Vegansk majones på fem minutter
Vegansk majones lager du selv på fem minutter. Rør gjerne inn litt finhakket hvitløk for aioli. Chipotlepulver er også veldig godt for den som ønsker en litt mer spicy majones. Du trenger: 1 ss dijonsennep 1 dæsj eddik 1 dl soyamelk salt og hvit pepper 3 dl solsikkeolje Slik gjør du: Ha alle ingrediensene utenom […]

Glutenfritt havrebrød
Glutenfritt brød er ofte små og litt tørre. Dette er stort, saftig og forsterket med smakfulle og næringsrike frø og kjerner. Til 1 stort brød trenger du: 1 dl linfrø 2 dl kokende vann 500 g cottage cheese 5 stk egg 300 g glutenfrie havregryn 1 dl gresskarkjerner 1 dl solsikkekjerner 2 ts bakepulver […]

Vegansk sjokolademousse – ferdig på ti minutter!
Vegansk sjokolademousse er faktisk veldig enkelt. I tillegg er den allergivennlig da den er fri for både melk og egg. Denne sjokolademoussen er ikke bare verdens enkleste, den er akkurat sånn som den skal være: luftig og med en herlig smak av sjokolade. Sjokolademoussen passer også utmerket som fyll til kaker og spesielt cupcakes. Den […]