Cookies in a jar: Havrekjeks med sjokolade og nøtter

Julegøy med Mat til familien Smakebiter

| Skriv en kommentar

Julegøy med Mat til familien
Dette innlegget hører til boken Julegøy med Mat til familien av Siv Weisten

I denne boken finner du oppskrifter på alt som er koselig og gøy med julen. Fra spiselige julegaver til konfekt, julebakst og masse julegøy!

Les mer

Dette trenger du

  • 140 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ⅓ ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g lettkokt havregryn
  • 50 g sukker
  • 220 g brunt sukker
  • 100 g kokesjokolade, grovhakket
  • 50 g valnøtter el. pekannøtter, grovhakket

Gir 1 glass (1 liter)

Tid: 20 min

Ovnstemperatur: 180 °C

Slik gjør du

Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt og vaniljesukker.

Legg melblandingen i bunnen av glasset. Dunk glasset mot kjøkkenbenken slik at blandingen pakkes sammen. Tørk forsiktig av med kjøkkenpapir hvis det sitter igjen noe av melblandingen langs kanten.

Tilsett havregryn og pakk sammen dem også.

Hell i sukker og brunt sukker. Bruk en spiseskje til å pakke det brune sukkeret sammen så mye som mulig.

Topp med sjokolade og til slutt nøtter.

Pynt glassene med pene bånd og en hånd­skrevet pakkelapp med resten av oppskriften (se forslag) og fest den på glasset. Hvis du vil, kan du skrive hele oppskriften på lappen slik at mottakeren kan lage kjeksene flere ganger.

Pakkelapp

Havrekjeks med sjokolade og nøtter

I tillegg trenger du:
130 g smør, smeltet
1 egg
1 ss honning el. lys sirup

Bland sammen alle ingrediensene i glasset. Smelt smøret og rør det sammen med egg og honning. Bland det våte inn i det tørre. Form deigen til 18 like store baller og fordel dem utover på to bakepapirkledde stekebrett. Press dem litt ned med håndflaten. Stek ett og ett brett midt i ovnen ved 180 ºC
i 15 minutter. Avkjøl på rist.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0