Om Frisk forlag

Raske resultater. Enkelt og illustrert. Forskningsbasert.

Informasjon finnes overalt på Internett, men hvordan vet du hva som er seriøst og hva som er useriøst? Hva som er basert på forskning, og hva som er gjetninger og «det fungerte for meg»-uttalelser?

I Frisk forlag er vårt mål å gjøre denne sorteringsjobben for deg. Vi har bred erfaring fra det norske helsevesenet, god kontakt med noen av verdens fremste eksperter og et skarpt fokus på moderne forskning. Bøkene våre gir tydelige svar, raske resultater og er alltid basert på kunnskap fra pålitelige kilder.

Frisk forlag ble grunnlagt av helsepersonell i 2013. Vi liker å kalle oss et håndverksforlag. I det legger vi at kvalitet er vår rettesnor, og at vi ikke tar snarveier eller sparer på illustrasjoner og bilder. Vi kan også garantere at du aldri vil finne bøkene våre til dumpingpris et halvt år etter at du har kjøpt dem. Friske bøker skal brukes, vare lenge og være relevante år etter år.

Vissheten om at vi bidrar til at leseren får mindre smerter, større livsglede og en ny appetitt på livet er selve drivkraften bak vårt arbeid. Gode tilbakemeldinger fra deg som har opplevd positive endringer gir oss motivasjon til å yte enda bedre.

Vi er opptatt av å gjøre en positiv forskjell og ta sosialt ansvar. Siden oppstart i 2013 har vi:

  • Donert en kroner per solgte bok i 2019 til Kirkens SOS 
  • Donert 25.000,- til Children at Risk Foundation (for gatebarn i Brasil)
  • Samlet inn over 150.000,- til forskning ved Haukeland Universitetssykehus
  • Bidratt til å samle inn kandidater for forskningsprosjekt ved Haukeland Universitetssykehus
  • Utarbeidet info-ark om akutte ryggsmerter i samarbeid med Stavanger Universitetssykehus
  • Startet en norsk, gratis, søkbar LavFODMAPliste (erdetlavfodmap.no)
«Vår erfaring med Frisk forlag er svært positiv. Vi har fått veldig god hjelp i alle ledd, fra gode tilbakemeldinger underveis i skriving av boken, de har vært en fantastisk sparringspartner under finpussen og vi er veldig imponert over jobben de har gjort i etterkant av publiseringen.

Med et bredt kontaktnettverk og en imponerende kompetanse på digital markedsføring har de skapt enorm blest rundt boken, og salgstallene følger dette. Kort fortalt er vi veldig fornøyd med Frisk Forlag i hele prosessen, da de har levert langt forbi det man skulle vente av et forlag.»

– Dag Eian og Lillian Rydning

Forfattere av Sex gode grunner

«Eg visste virkelig ikkje kva eg gjekk til når eg skreiv under kontrakten om å skrive bok med dåkke, men eg angrer ikkje eit sekund på det. Det har vore veldig lærerikt, kjekt (og litt hardt i perioder, hehe), men eg har alltid følt meg trygg på beslutninger som har blitt tatt, eg har alltid fått svar på det eg lurer på, og eg har alltid fått feedback når eg har trengt det ?

Boka blei mykje finare enn eg hadde drømt om, og den har allerede solgt over all (mi vertfall) forventning – og de har mykje av æren og takken for det! Tusen takk for samarbeidet hittil, eg gleda meg til fortsettelsen ?»

– Linda Stuhaug

Forfatter av Opptur med sunn mat

«Dette er et forlag som virkelig vet å ta vare på sine forfattere og veilleder dem trygt gjennom bokprosjektet fra planlegging til ferdig produkt. Man får være med på alle avgjørelser i forbindelse med boken, samtidig som man får hjelp og støtte underveis til det man som forfatter ikke er så flink på selv. De arrangerte til og med to dager med privat fotohjelp til meg siden jeg skulle ta bildene til boken selv. Det gjorde virkelig en stor forskjell og jeg følte meg viktig og ivaretatt.

Jeg anbefaler alle som ønsker å gi ut bok å bruke Frisk forlag, bedre oppfølging og profesjonell hjelp skal du lete lenge etter.»

– Anette Borge

Forfatter av Sunn sjokolade