Dette innlegget hører til boken Lag mat sammen av August Borgås og Martin Bryn
I Lag mat sammen viser August og Martin hvor gøy og enkelt det kan være å lage mat sammen, med over 50 digge oppskrifter, samt flere teknikker og smarte tips underveis 🍔🥞🥙🥤
Les merAlt er bedre i en snurr, til og med taco! (Forresten, suppesnurrer funker ikke … vi prøvde.) Disse tacosnurrene er forresten perfekt i matpakka også!
Antall: 16
Tid: Ca to timer
Pizzabakern
Dette trenger du:
500 g hvetemel + til utbaking
31⁄2 dl lunkent vann
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
Slik gjør du
- Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle.
Bland sammen med en sleiv til en litt
klissete deig. - Dryss litt mel på kjøkkenbenken og elt deigen
i 10–15 minutter med hendene, til den er
smidig og fin. - Dryss litt mel i bakebollen, legg deigen oppi og
dekk bollen med plastfolie. Sett bollen et lunt
sted og la deigen heve i ca. 1 time, til den er
dobbelt så stor.
Tips: Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til å bake, hvis dere har det. Dere kan også bruke en ferdig pizzabunn. Resultatet blir ikke like bra, men av og til har man jo litt dårlig tid.
Fyllkokken
Dette trenger du:
1 ss meierismør
400 g kjøttdeig av storfe
4 ss tacokrydder (se s. 74)
1 boks mais (160 g)
1 glass chunky salsa (230 g)
250 g revet gulost
Slik gjør du
- Smelt smøret i ei stekepanne på høy varme og
stek kjøttdeigen til den er gyllenbrun og fin. - Demp til middels til høy varme før du har i
salsaen og tacokrydderet og blander godt.
La kjøttdeigen steke til mesteparten av vannet
har fordampet. 5–10 minutter.
Sammen
- Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til et rektangel som passer i ei langpanne.
- Hell av laken fra maisen.
- Fordel osten, kjøttsausen og maisen på pizzabunnen før du ruller den sammentil ei stor pølse.
- Skjær pølsa i 16 like store snurrer. Legg dem på et stekebrett eller to dekket med bakepapir og la dem heve under plastfolie i ca. 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C med over- og undervarme.
- Stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter. La snurrene hvile i 5 minutter før dere hiver innpå!