Tacosnurrer

Lag mat sammen Mat

| Skriv en kommentar

Lag mat sammen
Dette innlegget hører til boken Lag mat sammen av August Borgås og Martin Bryn

 I Lag mat sammen viser August og Martin hvor gøy og enkelt det kan være å lage mat sammen, med over 50 digge oppskrifter, samt flere teknikker og smarte tips underveis 🍔🥞🥙🥤

Les mer

Alt er bedre i en snurr, til og med taco! (Forresten, suppesnurrer funker ikke … vi prøvde.) Disse tacosnurrene er forresten perfekt i matpakka også!

Antall: 16
Tid: Ca to timer

Pizzabakern

Dette trenger du:

500 g hvetemel + til utbaking
31⁄2 dl lunkent vann
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle.
    Bland sammen med en sleiv til en litt
    klissete deig.
  2. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og elt deigen
    i 10–15 minutter med hendene, til den er
    smidig og fin.
  3. Dryss litt mel i bakebollen, legg deigen oppi og
    dekk bollen med plastfolie. Sett bollen et lunt
    sted og la deigen heve i ca. 1 time, til den er
    dobbelt så stor.

Tips: Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til å bake, hvis dere har det. Dere kan også bruke en ferdig pizzabunn. Resultatet blir ikke like bra, men av og til har man jo litt dårlig tid.

Fyllkokken

Dette trenger du:

1 ss meierismør
400 g kjøttdeig av storfe
4 ss tacokrydder (se s. 74)
1 boks mais (160 g)
1 glass chunky salsa (230 g)
250 g revet gulost

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i ei stekepanne på høy varme og
    stek kjøttdeigen til den er gyllenbrun og fin.
  2. Demp til middels til høy varme før du har i
    salsaen og tacokrydderet og blander godt.
    La kjøttdeigen steke til mesteparten av vannet
    har fordampet. 5–10 minutter.

Sammen

  1. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til et rektangel som passer i ei langpanne.
  2. Hell av laken fra maisen.
  3. Fordel osten, kjøttsausen og maisen på pizzabunnen før du ruller den sammentil ei stor pølse.
  4. Skjær pølsa i 16 like store snurrer. Legg dem på et stekebrett eller to dekket med bakepapir og la dem heve under plastfolie i ca. 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C med over- og undervarme.
  5. Stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter. La snurrene hvile i 5 minutter før dere hiver innpå!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sommergave 2025
Få et gavekort på 100 kr når du melder deg på e-postlista. Gyldig ut juli.
Sommergave 2025
Få et gavekort på 100 kr når du melder deg på e-postlista. Gyldig ut juli.
Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0