Ønsker du å gi ut på Frisk forlag?

Vi gir ut noen få, utvalgte bøker hvert år. Hver bok går gjennom en grundig og intens prosess, med det formål at boken skal bli den beste i sin kategori. Vi vet at hvis vi gjør hjemmeleksa vår, jobber hardt og gjør boken bra nok, blir det en bestselger. Så langt er de fleste bøkene våre blitt nettopp det!

Vårt fokus

 • Vi er avhengige av at din bok lykkes! Vi gir heller ut få og gode, enn mange og halvgode, bøker i året. Derfor er det ekstra viktig for oss at hver eneste bok får ut sitt fulle potensiale.
 • Som forfatter hos oss får du tett oppfølging både før, under og etter utviklingen av boken.
 • Vi er Norges ledende forlag på online markedsføring og salg.

Våre forfattere får:

 • Kontrakt basert på normalavtalen mellom Norges forleggerforening og Norsk forfatterforening – du kan lese mer om den her
I tillegg tilbyr vi:
 • All royalty fra bøker vi selger direkte til kunden utbetalt hvert kvartal
 • 10 000,- kroner til å holde en skikkelig lanseringsfest! 
 • Ingen reduksjon i royalty om boken blir gitt ut som pocket
 • Ingen dumping av pris (og din royalty) på mammutsalg eller lignende. Vårt mål er at boken din skal selge i minst 5 år (og markedsføres deretter)

Hva skal til for å bli forfatter hos oss?

Nåløyet er naturlig nok trangt, men du er velkommen til å sende inn din bokidé til vurdering. Før du sender oss noe, er det greit å vite at:
 • Vi gir ut bøker innen mat, trening og helse.
 • Du bør ha faglig bakgrunn innen det temaet du skriver om.
 • Alternativ helse er ikke interessant for oss.

Når du sender e-post til oss bør den inneholde:

 • En kort oppsummering av boken (maks 200 ord).
  Hva handler boken om, hva gjør den unik?
 • Et avsnitt om leseren (maks 200 ord).
  Hvem skal lese denne boken? Hvorfor vil de ha den?
 • Et avsnitt om deg (maks 200 ord).
  Hvorfor har du skrevet boken, og hvorfor er du den rette til å skrive om dette temaet?
Hvis det er aktuelt, vil du få mange nysgjerrige spørsmål tilbake fra oss.
Er det ikke aktuelt for oss, får du et høflig nei. Vi har dessverre ikke anledning til å gi deg utfyllende informasjon om eventuelle avslag.

 

«Å jobbe med Frisk forlag betyr for meg å få lage bok på mine premisser, med et team som gjør alt de kan for å gjøre meg og boka bedre. Det er lettbeint, smidig, effektivt, og ikke minst veldig, veldig gøy. Frisk jobber på en måte som gjør at ingenting føles umulig, og at det bare er kreativiteten (og tiden) det står og faller på. De representerer noe nytt i bokbransjen, med høy digital kompetanse og fokus, solide redaktører og kort vei mellom forfatter og forlag. »

– Mia Frogner

Forfatter av Mer enn mett

«Frisk forlag har vært et utrolig godt forlag å samarbeide med. Det har vært en drøm å jobbe med dynamiske, visjonære og innovative folk som også har erfaring fra helsebransjen selv. Denne gjengen liker å tenke nytt og utenfor boksen og er knallgode på sosiale medier og markedsføring. De gir også svært gode tilbakemeldinger på innhold og tekst slik at du får presentert stoffet ditt på en konkret og effektiv måte. I tillegg har bilder og design til bøkene vært imponerende og løftet bokprosjektene enormt. Frisk forlag kan virkelig anbefales på det varmeste!»

– Sigbjørn Hjorthaug

Forfatter av Friskt kne og Frisk skulder

«Vår erfaring med Frisk forlag er svært positiv. Vi har fått veldig god hjelp i alle ledd, fra gode tilbakemeldinger underveis i skriving av boken, de har vært en fantastisk sparringspartner under finpussen og vi er veldig imponert over jobben de har gjort i etterkant av publiseringen.

Med et bredt kontaktnettverk og en imponerende kompetanse på digital markedsføring har de skapt enorm blest rundt boken, og salgstallene følger dette. Kort fortalt er vi veldig fornøyd med Frisk Forlag i hele prosessen, da de har levert langt forbi det man skulle vente av et forlag.»

– Dag Eian og Lillian Rydning

Forfattere av Sex gode grunner

«Eg visste virkelig ikkje kva eg gjekk til når eg skreiv under kontrakten om å skrive bok med dåkke, men eg angrer ikkje eit sekund på det. Det har vore veldig lærerikt, kjekt (og litt hardt i perioder, hehe), men eg har alltid følt meg trygg på beslutninger som har blitt tatt, eg har alltid fått svar på det eg lurer på, og eg har alltid fått feedback når eg har trengt det ?

Boka blei mykje finare enn eg hadde drømt om, og den har allerede solgt over all (mi vertfall) forventning – og de har mykje av æren og takken for det! Tusen takk for samarbeidet hittil, eg gleda meg til fortsettelsen ?»

– Linda Stuhaug

Forfatter av Opptur med sunn mat

«Dette er et forlag som virkelig vet å ta vare på sine forfattere og veilleder dem trygt gjennom bokprosjektet fra planlegging til ferdig produkt. Man får være med på alle avgjørelser i forbindelse med boken, samtidig som man får hjelp og støtte underveis til det man som forfatter ikke er så flink på selv. De arrangerte til og med to dager med privat fotohjelp til meg siden jeg skulle ta bildene til boken selv. Det gjorde virkelig en stor forskjell og jeg følte meg viktig og ivaretatt.

Jeg anbefaler alle som ønsker å gi ut bok å bruke Frisk forlag, bedre oppfølging og profesjonell hjelp skal du lete lenge etter.»

– Anette Borge

Forfatter av Sunn sjokolade