Ønsker du å gi ut på Frisk forlag?

Vi gir ut noen få, utvalgte bøker hvert år. Hver bok går gjennom en lang og intens prosess, med det formål at boken skal bli den beste i sin kategori. Vi vet at hvis vi gjør hjemmeleksa vår, hvis vi jobber hardt og gjør boken bra nok, så blir det en bestselger. Så langt er de fleste bøkene våre blitt bestselgere.

Vårt fokus

Nåløyet er naturlig nok trangt, men du er velkommen til å sende inn din bokidé til vurdering. Før du sender oss noe, er det greit å vite at: 

 • Vi gir ut bøker innen mat, trening og helse
 • Du bør ha faglig bakgrunn innen det temaet du skriver om
 • Alternativ helse er ikke interessant for oss

Når du sender e-post til oss bør den inneholde:

 • En kort oppsummering av boken (maks 200 ord).
  Hva handler boken om, hva gjør den unik?
 • Et avsnitt om leseren (maks 200 ord).
  Hvem skal lese denne boken? Hvorfor vil de ha den?
 • Et avsnitt om deg (maks 200 ord).
  Hvorfor har du skrevet boken, og hvorfor er du den rette til å skrive om dette temaet?

Hvis det er aktuelt, vil du få mange nysgjerrige spørsmål tilbake fra oss.

Er det ikke aktuelt for oss, får du et høflig nei. Vi har dessverre ikke anledning til å gi deg utfyllende informasjon om eventuelle avslag.

«Vår erfaring med Frisk forlag er svært positiv. Vi har fått veldig god hjelp i alle ledd, fra gode tilbakemeldinger underveis i skriving av boken, de har vært en fantastisk sparringspartner under finpussen og vi er veldig imponert over jobben de har gjort i etterkant av publiseringen.

Med et bredt kontaktnettverk og en imponerende kompetanse på digital markedsføring har de skapt enorm blest rundt boken, og salgstallene følger dette. Kort fortalt er vi veldig fornøyd med Frisk Forlag i hele prosessen, da de har levert langt forbi det man skulle vente av et forlag.» – Dag Eian og Lillian Rydning

Forfattere av Sex gode grunner

«Eg visste virkelig ikkje kva eg gjekk til når eg skreiv under kontrakten om å skrive bok med dåkke, men eg angrer ikkje eit sekund på det. Det har vore veldig lærerikt, kjekt (og litt hardt i perioder, hehe), men eg har alltid følt meg trygg på beslutninger som har blitt tatt, eg har alltid fått svar på det eg lurer på, og eg har alltid fått feedback når eg har trengt det 🙂

Boka blei mykje finare enn eg hadde drømt om, og den har allerede solgt over all (mi vertfall) forventning – og de har mykje av æren og takken for det! Tusen takk for samarbeidet hittil, eg gleda meg til fortsettelsen 🙂» – Linda Stuhaug

Forfatter av Opptur med sunn mat

«Dette er et forlag som virkelig vet å ta vare på sine forfattere og veilleder dem trygt gjennom bokprosjektet fra planlegging til ferdig produkt. Man får være med på alle avgjørelser i forbindelse med boken, samtidig som man får hjelp og støtte underveis til det man som forfatter ikke er så flink på selv. De arrangerte til og med to dager med privat fotohjelp til meg siden jeg skulle ta bildene til boken selv. Det gjorde virkelig en stor forskjell og jeg følte meg viktig og ivaretatt.

Jeg anbefaler alle som ønsker å gi ut bok å bruke Frisk forlag, bedre oppfølging og profesjonell hjelp skal du lete lenge etter.»

– Anette Borge

Forfatter av Sunn sjokolade