Dette innlegget hører til boken Den store airfryerkokeboka 2 av Trude Eide Straume
Airfryer-Trude følger opp braksuksessen Den store airfryerkokeboka med 100 splitter nye oppskrifter som får tennene til å løpe i vann.
Les merHjemmelaget suppe smaker alltid godt, og derfor lager vi det minst en gang i uka. Denne tomatsuppen er en av favorittene til Angelica. Som regel vil hun alltid ha overdrevent mye makaroni i den, og det er helt greit! I tomatsuppe kan du bruke både pølserester, grønnsaker, egg og mye mer.
3 porsjoner, ca 25 min.
Du trenger
800 g modne gode
tomater, gjerne
cherry- eller mini
plommetomater
1/3 rød chili
5 fedd hvitløk
2 mellomstore sjalottløker
8–10 friske basilikumblader
5–6 ss olivenolje
200 g naturell kremost
2 1⁄2 dl kyllingbuljong
Salt og pepper
Topping og tilbehør
Chili- eller olivenolje
Friske basilikumblader
Nystekte rundstykker
- Skyll tomatene i kaldt vann og ha dem i en ildfast form. Skrell hvitløksfeddene og grovhakk chilien, og ha det oppi formen med tomatene.
- Ringle over olivenolje og ha basilikumbladene oppi. Sett formen i airfryeren og stek det på 175 °C i 20 minutter.
- Kjør suppen glatt med stavmikser, og ha i kyllingbuljong og kremost. Kok opp og smak til med salt og pepper. Server suppen straks, gjerne sammen med nystekte rundstykker (s. 176).