Dette innlegget hører til boken Sunnare søtsaker av Linda Stuhaug
I den nyaste boka til Linda Stuhaug får du over 80 oppskrifter på alt du kan tenke deg i den søte sjangeren – alt laga med naturlig sukkererstatning.
Les merDet første du må byte ut når du skal bake sunnare og sukkerfritt, er sukkeret. Då treng du naturlegvis sukkererstatningar. Desse finn du garantert i ein helsekostbutikk eller i nettbutikkar som sel helsekostprodukt, men det er òg fleire og fleire daglegvarebutikkar som har dei i hyllene sine. Informasjon om dei ulike sukkererstatningane og eigenskapane deira finn du på side 14–20.
Sukkererstatningar eg bruker i oppskriftene mine
Sukrin gold
Sukrinmelis
Sukrin+ eller Finesse (du kan velje)
Sukrinsirup gold
Du treng ikkje ha alle desse i skapet. Finesse kan erstatte både Sukrinmelis og Sukrin+. Det betyr at viss du har Sukrin gold, Finesse og Sukrinsirup gold, så har du dei viktigaste.
I tillegg bruker eg dadlar og banan som søting.
Andre «spesialprodukt» som er fine å ha
Sukkerfri sjokolade – både lys, mørk og kvit.
Eg føretrekker merket Cavalier eller Sukrin sin variant.
Ekte vaniljepulver
Dette gir ein ekstra rik og god vaniljesmak. Ei krukke er dryg i bruk og varer lenge. Det held gjerne med 1⁄2 eller 1⁄3 ts i ei oppskrift. Du må ikkje ha vaniljepulver, men det gir det vesle ekstra til oppskriftene. Eg bruker merket Helios.
Elles er det nokre få oppskrifter i boka der eg bruker lakrispulver (Helios), ferdig sukkerfri marsipan, spira bokkveite eller Fiberfin, men det står det informasjon om i oppskriftene.
Utanom dette bruker eg heilt vanlege ingrediensar frå daglegvarebutikk. Mykje har du nok i skap og kjøleskap frå før, elles handlar du inn det du treng etter kvart som du lagar oppskriftene du ønsker.