Dette innlegget hører til boken Mias mat av Mia Skrataas
«En av de mest fristende kokebøkene jeg har lest, med nydelige bilder og oppskrifter jeg gleder meg til å lage. Liker så godt oppdelingen gjennom årstidene, små vrier på kjente råvarer, og oppskrifter med tips til julegaver. Anbefales på det varmeste.» – Hege W.
Les merJeg spiser store mengder is i løpet av en sommersesong, og derfor lager jeg ofte pinneis av ren frukt eller smoothie.
Antall: 4–6
Tid: 5–10 minutter + tid i fryseren
Vanskelighetsgrad: Lett
Ingredienser
- 1 mango
- 1,5 dl eplejuice
- 2 pasjonsfrukt
- 6 ispinner og isformer
Slik gjør du:
- Skrell mangoen, og fjern steinen. Ha mangokjøttet i en blender, tilsett eplejuicen og kjør til en jevn og smidig mos. Du kan også bruke en stavmikser.
- Skjær pasjonsfrukten i to, og grav ut fruktkjøttet med en skje. Ha fruktkjøttet i blenderen, og kjør til en jevn og smidig mos. Pasjonsfrukten har små poser med væske rundt frøene, og disse må knuses. Hvis du ikke ønsker steiner i isen, kan du sile mosen før du fryser den.
- Fordel mosen i isformer, og sett dem i fryseren. Husk at isen utvider seg når den fryser, så la det være en liten luftlomme øverst i formene.