Hverdagsgryte med svin

Mat Smakebiter

| Skriv en kommentar

Mat du blir glad av (2. utgave)
Dette innlegget hører til boken Mat du blir glad av av Rolf-Anders Vollan

Dette er en kokebok som passer for alle. Rolf-Anders Vollan, kjent fra bloggen Det glade kjøkken har lagt særlig vekt på at det skal brukes enkle ingredienser som du kan finne i enhver dagligvarebutikk.

Les mer

Denne hverdagsgryten med svin kan være serveringsklar på bare 20–25 minutter. Den er mild på smak og inneholder enkle ingredienser som du får kjøpt i enhver dagligvarehandel. Bruk gjerne indrefilet av svin, siden koketiden er svært kort for denne retten.

Ingredienser

4 porsjoner

500 g ytre- eller indrefilet av svin
Salt og pepper
2 fedd hvitløk
1⁄2 rød chili
1 spisspaprika
Nøytral olje, til steking
1 ss hvetemel
3 dl lett crème fraîche
2 dl ferdig utblandet kjøttbuljong
2 gulrøtter
1 liten purre

Tilbehør
Pasta, for eksempel båndpasta eller spagetti

Tips! Vil du ha litt mer smak på gryten, kan du tilsette litt ekstra chili. Du får en mer spennende variant hvis du bruker rød karripasta.

Glutenfri ved å erstatte hvetemelet med maisenna. Sjekk buljongens varedeklarasjon, og velg glutenfri pasta eller ris som tilbehør.

Melkefri ved å bruke et melkefritt alternativ til crème fraîche. Sjekk også at buljongen ikke inneholder spor av melk.

Fremgangsmåte

Skjær svinekjøttet i strimler og krydre med salt og pepper.

Gjør klar grønnsakene på en egen skjærefjøl. Skrell hvitløksfeddene og fjern frøene i chilien. Finhakk hvitløksfeddene og chilien. Skjær paprikaen i strimler.

Stek svinekjøttet kjapt i litt olje i en varm stekepanne eller gryte med tykk bunn. Kjøttet skal ikke gjennomstekes, men trenger kun en fin stekeskorpe. Legg kjøttet over på en tallerken til senere.

Ha de oppskårne grønnsakene i gryten du stekte kjøttet i, og la dem frese et par minutter. Tilsett litt mer olje ved behov.

Rør ut hvetemelet i crème fraîchen, til en smidig jevning uten klumper. Ha kjøttbuljongen og jevningen i gryten. La den koke opp på lav varme under omrøring.

Mens du venter på at gryten skal nå kokepunktet, har du tid til å skrelle gulrøttene og skjære gulrøttene i skiver og purren i ringer.

Ha gulrøttene og purren i gryten og la dem koke i 5–7 minutter. Skal du servere pasta som krever litt koketid, kan det være lurt å koke den mens grønnsakene putrer i gryten. Kok den som anvist på pakken.

Legg svinekjøttet tilbake i gryten og la det trekke med i rundt 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server hverdagsgryten med pasta som tilbehør.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0