Nedfrysing av pizzadeig

| Skriv en kommentar

Nedfrysing av deig
Pizzamani – perfekt pizza hjemme
Dette innlegget hører til boken Pizzamani av René Munthe Eik

Alt du trenger å vite for å lage perfekt napolitansk pizza hjemme

Les mer

Nedfrysing av ferdig hevet pizzadeig er en super måte å ta vare på pizzadeiger som blir til overs. Enkelte oppskrifter er kanskje på 4–8 pizza, og man har nødvendigvis ikke behov for å steke alle samme dag.

Jeg har testet litt forskjellig og kommet frem til at den beste måten å fryse dem ned på er å heve dem ferdig i ball først. Om de heves i separate bokser, kan disse settes direkte i fryseren. Bruker man hevekasser, er det en fordel å sette deigene i kjøleskapet 2–4 timer før man fryser dem ned. Da vil de være enklere å ta ut av kassen uten å bruke mel. Jeg liker ikke å fryse ned deigene med mel på. Om ikke for annet, så synes jeg ikke det ser særlig lekkert ut.

Jeg tar deigene ut av hevekassen med en vanlig deigspade og legger deigen opp ned på et stykkeplastfolie. Det vil si at den siden som lå opp i hevekassen nå ligger ned på benken direkte mot plasten.

Så bretter jeg plasten bakfra og over hele deigen. Deretter bretter jeg plastfolie fra motsatt side tilbake over deigen for å lukke den inne. Så bretter jeg sidene (vingene) inn mot midten. Først den ene og så den andre inn over den første. Til slutt snur jeg deigen med den fine siden opp og plastskjøtene under.

Legg nå deigene slik på et brett eller lignende slik at de beholder formen, og plasser dem i fryseboksen. Når de er frosne, kan man fjerne brettet under deigen.

Deiger fryst på denne måten kan oppbevares i 3 måneder. Når du skal bruke dem, må deigene ligge hver
for seg og tine på enten kjøkkenbenken eller i et kjøleskap. På kjøkkenbenken tar det rundt 3–4 timer før de er tint. Det betyr ikke at de nå er romtempererte, men de er ikke lenger frosne. Du kan enten bake dem ut direkte fra denne tilstanden eller vente til de er romtempererte. I kjøleskap tar det 4–6 timer før deigene er ferdig tint. Etter at de har tint i kjøleskap, kan de fint ligge videre i 12–15 timer før de tas ut og romtempereres, eller stekes direkte.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0