Hvordan arrangere stressfrie trerettere

Det serveres Mat Smakebiter

| Skriv en kommentar

Det serveres
Dette innlegget hører til boken Det serveres av Andreas Offenberg og Fredrikke Gullbekk

** Nominert til Årets kokebok 2023 **

«Forfatterne har konsentrert seg om festmaten, måltidene du skal dele med andre. Når du skal servere måltider som gjerne inkluderer østers, sjøkreps og fylt fjellørret med bakt paprika og fennikel, må også drikkevarene være på stell. Her får du all kunnskapen en god vert må ha.»

Les mer

For mange er tanken på å servere en tre-retters meny assosiert med mye slit, stress og dårlig tid. Og slitsomt kan det jo lett bli hvis hele lørdagen går til å løpe rundt, stresse, mase og kanskje krangle litt oppi det hele. Vi kjenner i hvert fall godt til at temperaturen kan stige både i og rundt kjelene i takt med stressnivået. Med tiden har vi begynt å få mer dreisen på det, så her er våre tips til hvordan forberede og gjennomføre en stressfri tre-retters middag, til glede for både vertskapet og de inviterte.

  1. Planlegg menyen. Les nøye gjennom alle oppskriftene. Velg ut retter som ikke gjør at du blir stående med ørten kjeler på komfyren og tre stekebrett i ovnen på samme tid. Vi elsker menyer der mange av elementene kan gjøres klar på forhånd, gjerne dagen i forveien.
  1. Skriv handleliste og handle inn minst én dag før. Det er ingenting som er verre enn stresshandling, og det siste man har lyst til, er å løpe rundt en lørdag formiddag og stresse over at man ikke finner én eller flere av ingrediensene. Vi handler ofte fredag ettermiddag etter jobb og lager oss bare en enkel middag når vi kommer
    hjem, gjerne med et glass vin til.
  1. Start dagen med en god frokost og kaffe. For all del, ikke gå på smellen med lavt blodsukker når du skalclage mat og stelle i stand.
  1. Forbered så mye som mulig. Det absolutt viktigste er å preppe alle ingredienser og forberede alt så tidlig som mulig. Vi har en haug med små plastbokser som vi fyller med ferdig oppkuttede grønnsaker, oljer, buljonger og alt vi skal bruke senere på kvelden. Her er hensikten å gjøre det enklest mulig for deg selv. Les oppskriftene nøye, og legg en plan for matlagingen.
  1. Dekk bordet tidlig. Det er en ro som senker seg idet bordet er dekket og leiligheten er rydda. Da kjennes det også mye mer oversiktlig når kjøkkenet gradvis blir mer kaotisk under matlagingen. Så kan man heller rette 100 % fokus mot maten.
  1. Sett på yndlingsmusikken din og ta imot gjestene. Pust og smil. Det er absolutt ikke noe stress at ikke alt er strigla og helt klart før gjestene kommer. Server en velkomstdrink og nyt kvelden.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0