Vegansk majones lager du selv på fem minutter. Rør gjerne inn litt finhakket hvitløk for aioli. Chipotlepulver er også veldig godt for den som ønsker en litt mer spicy majones.
Du trenger:
1 ss dijonsennep
1 dæsj eddik
1 dl soyamelk
salt og hvit pepper
3 dl solsikkeolje
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene utenom oljen i en bolle. Kjør det så med stavmikser, eller bruk håndvisp, mens du heller oljen over i en tynn stråle.
- Majonesen tykner etter hvert som du har i oljen, så mengden olje som trengs kan variere litt. Blir det for tykt, redder du den ved å ha i en teskje vann.
- Smaksett med ytterligere litt salt og pepper om ønskelig. Litt sitronsaft kan også være godt, men da blir majonesen tynnere.
Oppskriften er hentet fra den veganske kokeboken Sykt godt av Mari Hult. Alle oppskriftene er fri for kjøtt, egg og melk. Les mer og bestill den inspirerende kokeboka på www.friskforlag.no/syktgodt , eller klikk på bildet under!