Panna cotta er italiensk og betyr, direkte oversatt, kokt fløte. det høres enkelt ut, og det er enkelt. Men fy så godt! Oppskriften er fra boka Uten gluten av Birgit Kolboe og Anja Skjævestad. Denne oppskriften har vært med Anja i mange år. Den sto blant annet på menyen da hun var opp til fagprøven for nesten ti år siden.

 

Til 6 porsjoner trenger du

Hovedingredienser:

5 dl kremfløte

2 plater gelatin

125 g hvit sjokolade, finhakket

Mango- og ananassalat

1 stk stor mango, i biter

1/2 stk rød chili

15 stk mynteblader

1/2 stk liten ananas, i biter.

 

Slik gjør du:

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Kok opp fløten.
  2. Klem vannet ut av gelatinen og ha den i den varme fløten. Rør til gelatinen har smeltet helt.
  3. Ha sjokoladen i en bolle og hell den varme fløten over. Rør til all sjokoladen er smeltet.
  4. Hell over i seks fine glass. La stå kaldt i minst 6 timer før servering.
  5. Bland alle ingrediensene til salaten og legg den i glassene rett før servering.

 

Tips! Panna cotta smaker også godt med jordbær, lime og mynte eller frisk puré basert på bær eller frukt.

Nysgjerrig på flere glutenfrie oppskrifter? Les mer om boka og bestill på www.friskforlag.no/utengluten