Glutenfri skogsbærostekake

Uten gluten Mat Smakebiter

| Skriv en kommentar

Skogsbærostekake
Uten gluten
Dette innlegget hører til boken Uten gluten av Anja Skjævestad & Birgit Kolboe

Dette er boken for deg som ønsker å mestre det glutenfrie kjøkken. Enten du er nybegynner eller erfaren, kan du være trygg på denne boken. 

Les mer

Vi anbefaler kjøkkenmaskin, men det er mulig å lage ostekake uten – hvis du ikke har noe imot en treningsøkt på kjøkkenet.

Du trenger:

Bunn:

  • 150 g glutenfritt havremel (malte gryn)
  • 150 g mandelmel eller finmalte mandler
  • 1/2 ts salt
  • 100 g meierismør, smeltet.
  • 1 ss sukker

Fyll:

  • 300 g skogsbær (gjerne frosne)
  • 1 dl vann
  • 2 plater gelantin
  • 400 g kremost naturell
  • 3,5 dl seterrømme
  • 1 stk sitron, saft og revet skall
  • 3 stk egg
  • 1,5 dl sukker

Glasur:

  • 300 g skogsbær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 3 plater gelantin
  • 1 stk sitron, saften.

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Kjør glutenfrie havregryn til mel i blender, foodprosessor eller tilbehøret til stavmikseren. Ha i resten av ingrediensene til bunnen og bland godt. Press deigen ut i en smurt springform på 24 cm. Forstek i 8 minutter og avkjøl i formen. Skru ned temperaturen til 120 grader varmluft.
  2. Mens bunnen avkjøles, lager du fyllet. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Kok opp skogsbær med vann. Kjør det godt med stavmikseren og sil bort stenene. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme bærsaften.
  3. Bruk en kjøkkenmaskin med flatvisp (K-spade eller lignende) og kjør sammen ost og rømme til en glatt krem. Tilsett egg, sukker, bærsaft samt sitronsaft og revet sitronskall i ostekremen. Kjør videre til at er godt blandet. Hell det over i bunnen som fortsatt står i formen. Stekes i 45-50 minutter for en stor kake, 20-25 minutter hvis du lager porsjonskaker. Avkjøl godt.
  4. Når kaken er helt kald, lager du gelélokket. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp resten av ingrediensene og la det småputre i 2-3 minutter. Sil og tilsett gelatinen. Pass på at gelatinen er helt oppløst før geleen helles over kaken. Avkjøl i minst 3 timer før servering.

Oppskriften er hentet fra boka Uten gluten – en komplett glutenfri kokebok av Anja Skjævestad og Birgit Kolboe, utgitt i 2016. Trykk her for å lese mer om boka.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0