Hvit sjokolade panna cotta

Hvit sjokolade panna cotta

Panna cotta er italiensk og betyr, direkte oversatt, kokt fløte. det høres enkelt ut, og det er enkelt. Men fy så godt! Oppskriften er fra boka Uten gluten av Birgit Kolboe og Anja Skjævestad. Denne oppskriften har vært med Anja i mange år. Den sto blant annet på...
Glutenfritt havrebrød

Glutenfritt havrebrød

Glutenfritt brød er ofte små og litt tørre. Dette er stort, saftig og forsterket med smakfulle og næringsrike frø og kjerner.   Til 1 stort brød trenger du:  1 dl linfrø 2 dl kokende vann 500 g cottage cheese 5 stk egg 300 g glutenfrie havregryn 1 dl...
Forord til Uten gluten

Forord til Uten gluten

Under arbeidet med Uten gluten ble det skrevet et fint forord til boken av Dag E. Tjersland som selv er kokk, restauratør og kokebokforfatter. Dessverre fikk vi ikke plass til forordet i boken, men du får det her.

Drikke til asiatisk mat

Drikke til asiatisk mat

Et tradisjonelt østasiatisk måltid består av flere retter som kommer på bordet samtidig. I Thailand og Kina er det vanlig å drikke vann til maten – og skal det være ekte kinesisk, bør vannet være varmt. Vietnameserne dropper drikke helt. I Vietnam dekkes væskebehovet...

Wok er kult, men …

En wok egner seg egentlig ganske dårlig til våre elektriske koketopper. Den er laget for gassbluss der flammene kan slikke oppover på siden av woken. For det store flertallet av oss som ikke lager mat på gass, er en stekepanne med sin store kontaktflate mot...
Vidunderlige Vietnam

Vidunderlige Vietnam

En togreise gjennom Vietnam er ikke for de utålmodige. Den smalsporede jernbanelinjen mellom Ho Chi Minh-byen i sør og Hanoi i nord ble bygget av den franske kolonimakten for over 130 år siden, og selv om diesellokomotiver har erstattet datidens dampdrevne, tar det...