Mealprepp

Slik prepper du kostholdet for et nytt og sunnere år!

Ved å lære deg hvordan du forbereder flere måltider på en gang, kan dette være året du faktisk klarer å følge nyttårsforsettet om å leve sunnere. Stikkordet er matprepp, metoden som tar verden med storm.

Drikke til asiatisk mat

Et tradisjonelt østasiatisk måltid består av flere retter som kommer på bordet samtidig. I Thailand og Kina er det vanlig å drikke vann til maten – og skal det være ekte kinesisk, bør vannet være varmt. Vietnameserne dropper drikke helt. I Vietnam dekkes væskebehovet ved at en av måltidets retter er en lett og leskende […]

Wok er kult, men …

En wok egner seg egentlig ganske dårlig til våre elektriske koketopper. Den er laget for gassbluss der flammene kan slikke oppover på siden av woken. For det store flertallet av oss som ikke lager mat på gass, er en stekepanne med sin store kontaktflate mot varmekilden langt bedre egnet til å oppnå den høye temperaturen […]

Vidunderlige Vietnam

En togreise gjennom Vietnam er ikke for de utålmodige. Den smalsporede jernbanelinjen mellom Ho Chi Minh-byen i sør og Hanoi i nord ble bygget av den franske kolonimakten for over 130 år siden, og selv om diesellokomotiver har erstattet datidens dampdrevne, tar det fortsatt halvannet døgn å tilbakelegge den 160 mil lange strekningen. Det er […]

FODMAPer, IBS og lavFODMAP

Hva er irritabel tarmsyndrom (IBS)? Én av syv nordmenn lider av IBS, en sekkebetegnelse som beskriver en rekke kroniske symptomer på fordøyelsesbesvær. Diagnosen gis vanligvis etter at mer alvorlige lidelser som cøliaki er utelukket. Det finnes fortsatt ingen fullgode svar på hvorfor noen mennesker sliter med de utmattende virkningene av IBS, men det er sterke […]

Pinner til besvær

Å spise med pinner fra en flat tallerken er lettere sagt enn gjort, og de flate brukes da også kun som serveringsfat i Kina. Maten spises fra små boller. Forsyn deg med ris, hent godsakene fra serveringsfatet og legg dem på toppen av risen. Løft bollen ved å legge tommelen på kanten av bollen og […]

Kylling gong bao

Vi har forenklet oppskriften noe. Originalen inneholder et par ingredienser få har i skapet, og som ikke nødvendigvis passer inn i en glutenfri hverdag. I Sichuan bruker de chin-kiang-eddik. Den er mørkebrun, aromatisk og basert på ris. De ekte er dyre, glutenfrie og vanskelig å få tak i, mens de rimelige kan være skumle. Balsamico […]

Kina er mer enn Hong Kong

Kina er på størrelse med Europa og har en mangslungen geografi og et variert klima. Tar vi så med i betraktningen at det finnes halvannen milliard kinesere, og at nesten 150 millioner av dem tilhører en av de 55 anerkjente minoritetene, er det bare å konkludere med at det ikke finnes ett kinesisk kjøkken, men […]

Glutenfrie knekkebrød

Glutenfrie knekkebrød

Oppskriften gir ca. 30 knekkebrød.

Skogsbærostekake

Glutenfri skogsbærostekake

Vi anbefaler kjøkkenmaskin, men det er mulig å lage ostekake uten – hvis du ikke har noe imot en treningsøkt på kjøkkenet.

Syv lags nachodip

Syv lags nachodip

Syv lags nachodip er en dip som typisk står på bordet når venner og familie er samlet foran en stor sportsbegivenhet på tv-en. Den har rett og slett noe for alle. Sammen blir det fest! 4 porsjoner Til bønnestuing trenger du: 2 dl tørka svarte bønner (kan også bruke hermetiske) 1 grønnsaksbuljongterning 1 ts spisskummen 0,5 […]

Hjemmelaget bounty – vegansk snop

Denne oppskriften passer perfekt nå til jul. Sykt gode rett og slett! Til 10 stk trenger du: 1 boks kokosmelk (ikke fettredusert) 100 g kokosmasse + ekstra til utrulling 2 dl melis 200 g melkefri sjokolade Slik gjør du: Sett kokosmelkboksen i kjøleskapet over natten. Grav ut to toppa spiseskjeer av kokosmelken. Pass på at du […]

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0