Marit Sørdal

Slik gikk det til at Marit (80) danset salsa med ungdommene

Som ung var Marit Sørdal heller litt beskjeden og tilbakeholden. Som 80-åring har hun bestemt seg for å bli mer frimodig og leken – inspirert av tipsene i boken «Å ha det bra, eller enkle, vitenskapelige grep alle kan ta for å få et bedre liv». 

Mat og drikke – håndbok for deg som har kreft

Når kroppen utsettes for underernæring, er det en fattig trøst at du ikke spiser sukker.

Hvordan google kreft?

Internett er også fullt av unødvendig skremmende enkelthistorier, og medisinske artikler du ikke har forutsetninger for å forstå.

Tidsrikdom

Vi tenker vanligvis på rikdom i form av penger. Men psykologer snakker også om tidsrikdom; det å ha tid til å gjøre det du har lyst til eller rett og slett å nyte øyeblikket. Mange av oss tror at vi må fylle timeplanen vår til topps med gjøremål. Å være travel er liksom et tegn på at du har verdi.

Hvor mange måltider er passe for meg?

Å spise frokost har gjennom en årrekke blitt fremhevet som dagens viktigste måltid. Til tross for ulike meninger om dette og ingen klare fysiologiske mekanismer, finnes det forskning som viser at en stor frokost gjør at man føler seg mettere, og at det dermed er lettere å regulere matmengdene utover dagen.

Fra stress til ro

Hypnose mot stress

Denne boken vil gi deg mange måter å gjenvinne kontrollen på, både bevisst og ikke minst på et ubevisst nivå, gjennom bruk av hypnose.

Referanser

Vil du lese mer? Forskningsreferanser Innledning Laurie Santos, Yale University. “The science of wellbeing”, The Science of Well-Being by Yale University | CourseraKurs ved Yale University Laurie Santos, Yale University. “The science of wellbeing for teens” https://www.coursera.org/learn/the-science-of-well-being-for-teensTilsvarende kurs beregnet på tenåringer Sustainable Development Solutions Network (2023). ‘’World happiness report’’ https://worldhappiness.report/ FHI (2021). ‘’Folkehelserapporten‘’ https://www.fhi.no/he/folkehelserapporten/samfunn/livskvalitet-i-norge/?term=#livskvalitet-i-norge-niv-og-fordelingViser at […]

Sjømat

Det er mange gode grunner til å hjelpe maten fra havet tilbake i hverdagskostholdet.

Curry in a hurry

Melk og meieriprodukter

Melk er en fascinerende råvare, opprinnelig designet av naturen som perfekt næring til en voksende kalv. Siden vi trenger mye av det samme som en kalv, er melken en næringsrik gavepakke til oss også.

Rett vei ut av depresjon

Snarveien ut av depresjon er målrettet handling

Mange blir overrasket når de får beskjed av en psykolog om å hoppe over tankeprosesser og gå rett på handling.

Bakt tomatsuppe

Bakt tomatsuppe i airfryer

Hjemmelaget suppe smaker alltid godt, og derfor lager vi det minst en gang i uka.

Hva er histaminintoleranse?

Symptomene ved klassisk allergi, proteinintoleranser og histaminintoleranse er svært like, og likheten bidrar ofte til at histaminintoleranse blir underdiagnostisert.

Tacosnurrer

Alt er bedre i en snurr, til og med taco! (Forresten, suppesnurrer funker ikke … vi prøvde.) Disse tacosnurrene er forresten perfekt i matpakka også!

Hvordan arrangere stressfrie trerettere

Her er våre tips til hvordan forberede og gjennomføre en stressfri tre-retters middag, til glede for både vertskapet og de inviterte.

Skitt la gaa

Hvorfor promper vi egentlig?

Promp dannes av de bakteriene i tarmen som ikke trenger oksygen, og er vel strengt tatt et tegn på at du er i live, og i lykkelig harmoni (eller ikke) med dine venner bakteriene i tarmen.

Kan ultraprosessert mat føre til vektøkning?

Ja, det fører til økt kaloriinntak og vektøkning. Kevin Hall var skeptisk til at prosesseringsgrad kunne ha noe å si for vektøkning. For å legge ballen død lagde han en studie av høyeste kvalitet – en randomisert kontrollert studie – som kan si noe om hva som er årsak til hva. Han skulle ende opp med å motbevise seg selv.

Hvordan kroppen reagerer på traumer

Når vi er i en situasjon der vi føler oss truet, kan vi reagere på fire ulike måter avhengig av våre individuelle ressurser. Reaksjonen vår avhenger også av den spesifikke situasjonen vi er i, hvorvidt vi faktisk kan unnslippe eller bekjempe trusselen. Det er en avgjørelse som tas i den delen av hjernen som kalles […]

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0