Vegansk sjokolademousse er faktisk veldig enkelt. I tillegg er den allergivennlig da den er fri for både melk og egg. Denne sjokolademoussen er ikke bare verdens enkleste, den er akkurat sånn som den skal være: luftig og med en herlig smak av sjokolade.
Sjokolademoussen passer også utmerket som fyll til kaker og spesielt cupcakes. Den skiller seg ikke og holder fasongen selv om den blir stående noen timer i romtemperatur.
2 porsjoner
100 gram melkefri sjokolade
2 dl vispbar havrefløte
Slik gjør du:
- Smelt sjokoladen i vannbad. Visp fløten stiv og vend sjokoladen forsiktig inn. Moussen kan serveres med en gang, eller du kan la den stivne i kjøleskapet en liten stund.
- Sjokolademousse smaker sykt godt med fruktsalat og kandiserte nøtter.
Oppskriften er hentet fra den veganske kokeboken Sykt godt av Mari Hult. Boka kan bestilles på https://www.friskforlag.no/syktgodt/