Kjøpesjokolade – velg med omhu

Når man skal kjøpe en sjokoladeplate på butikken er det flere ting man bør ta hensyn til. Hvor mørk eller lys er sjokoladen? Er den søtet med sukker eller andre søtstoffer? Inneholder den melk eller nøtter? Er den økologisk? Er den Fairtrade? Skal du være veldig nøye kan også type kakaobønne ha mye å si for smaken, samt fremstillingsmetode.

Jeg anbefaler generelt å kjøpe så mørk sjokolade som mulig, ev. en som er lysnet med kokosmelkpulver, rismelkpulver eller liknende. Og gjerne en med alternative naturlige søtningsmidler til raffinert sukker. Dessuten er det best at sjokoladen er økologisk og at de som arbeider med kakaobønnene får best mulig betalt for arbeidet sitt.

Heldigvis er det flere og flere sjokolader på markedet som tilfredsstiller disse kravene. Både i sjokoladehylla og i allergihylla på butikken får du tak i sunnere sjokolader. Helsekostbutikkene har som regel også et stort utvalg av sunnere sjokolade. Se etter øko–stempelet og Fairtrade symbolet. Lær deg til å lese innholdsfortegnelsen og ikke bare stole på hva som står på forsiden.

  • Divine
  • Plamil
  • Soma
  • Funksjonell Mat
  • Valrhona
  • Green and Black’s, organic
  • Taza Chocolate
  • Ombar
  • The Raw Chocolate Co.
  • Pana Chocolate
  • Mulu Raw Chocolate
  • Co Coa
  • HealtyCo
  • La Nouba
  • Moo Free
  • iChoc