Piña Colada-kake

Mat Smakebiter

| Skriv en kommentar

Dette innlegget hører til boken Skikkelig gode kaker av Ina-Janine Johnsen

Er du på jakt etter kaker som imponerer – de som forsvinner først fra kakebordet, og som alle ber om oppskriften på?

Les mer

Jeg var en gang ekspert på å blande Piña Colada. Gjerne til flere, gjerne til vorspiel. Du verden så godt det var. Nå blander jeg den ikke selv like ofte, men bestiller den gjerne på bar om jeg har lyst på en trip down memory lane. Her får du alle de gode Piña Colada-smakene i en kake. Ananas og kokos i skjønn forening og litt rom for de som vil ha det. Det er ikke mye rom, men det gir det lille ekstra. Når det er sagt, har du ikke rom for hånd eller ikke ønsker å bruke det, så er det bare å sløyfe det. Kaken har jeg stekt som en langpannekake. Vil du lage kaken til en anledning – bursdag for eksempel – er det ikke noe problem å steke den i en rund kakeform.

Liten langpanne, ca. 20 × 30 cm, kledd med bakepapir
180 °C varmluft

Kakerøre:
200 g smør
250 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1–2 ss rom (valgfritt)
3 egg, romtempererte
1 liten boks ananas, 230 g
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g kokosmasse

Glasur:
100 g smør, romtemperert
200 g kremost naturell, romtemperert
200 g melis

Pynt:
Kokosmasse

  1. Rør smør og sukker lyst og luftig, dette tar gjerne 5 minutter med en kjøkkenmaskin. Husk å skrape ned innsiden av bollen med jevne mellomrom.
  2. Tilsett egg, ett om gangen. Pass på at hvert egg er pisket ordentlig inn før du tilsetter det neste. Rør inn vaniljeekstrakt og rom.
  3. Hell saften av ananasen i en skål og sett til side. Finhakk ananasen og rør inn i røren.
  4. Bland hvetemel med bakepulver og rør inn i røren. Rør inn kokosmassen.
  5. Fordel røren jevnt i langpannen og sett i varm ovn. Stek i 25–30 minutter. Kaken skal ha fått fin farge og en bakepinne skal kunne trekkes ut ren. La kaken avkjøles.
  6. Lag glasur. Rør smøret glatt. Ha oppi kremosten og bland godt sammen. Rør inn melis. Tynn ut med noen spiseskjeer ananassaft. Resten av saften kan du fordele over kaken. Fordel deretter glasuren jevnt utover kaken.
  7. Pynt med kokosmasse.

Tips: For å få litt farge på kokosmassen som du bruker som pynt på kaken, kan du riste kokosen lett i en stekepanne på svak varme.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sommergave 2025
Få et gavekort på 100 kr når du melder deg på e-postlista. Gyldig ut juli.
Sommergave 2025
Få et gavekort på 100 kr når du melder deg på e-postlista. Gyldig ut juli.
Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0