Ovnsbakt torsk med sitronsaus og hvitløk

Fisk til middag Fisk til middag Mat Smakebiter

| Skriv en kommentar

Fisk til middag – enkle og glade fiskemiddager
Dette innlegget hører til boken Fisk til middag av Rolf-Anders Vollan

Fiskegleden har vært med meg hele livet, og jeg vil vise deg at det går an å lage skikkelig gode, sunne og enkle fiskemiddager til hele familien.

Les mer

Dette er en veldig enkel fiskerett som lages på under halvtimen. Fisken både dyppes og bakes i sitronsausen, som setter mye god smak.

Tid: 20 min // 4 porsjoner // glutenfri // melkefri

Alternative fiskeslag: alle typer fisk

INGREDIENSER
600 g torsk uten skinn og bein
4 ss hvetemel
1 ts paprikapulver
1⁄2 ts malt koriander
1⁄2 ts malt spisskummen
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
1 neve finhakket frisk bladpersille

Sitronsaus
1⁄2 dl nypresset sitronsaft
1 dl utblandet kyllingbuljong
3 ss olivenolje
3 ss smør

Tilbehør
600 g poteter
500 g gulrøtter

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett stekeovnen på 160 °C, vanlig over- og undervarme.
  2. Kok potetene i en kjele med usaltet vann til de er møre. Koketiden vil variere fra 15–25 minutter, avhengig av størrelse og hva slags poteter du har valgt.
  3. Lag sitronsausen. Bland sitronsaften, kyllingbuljongen og olivenoljen i en skål. Smelt smøret i en liten kjele og bland det i skålen.
  4. Skjær torsken i porsjonsstore stykker. Bland hvetemel, paprikapulver, koriander, spisskummen, salt og pepper i en dyp tallerken.
  5. Dypp først torskestykkene i sitronsausen og vend dem deretter i mel- blandingen. Spar på resten av sitronsausen. Stek torsken i ett minutt på hver side i oljen i en varm stekepanne. Legg fisken over i en smurt, ildfast form.
  6. Skrell og finhakk feddene med hvitløk og legg dem i den ildfaste formen. Hell over resten av sitronsausen og sett den ildfaste formen i stekeovnen. La fisken bake i 8–10 minutter, eller til den flaker seg lett.
  7. Skrell gulrøttene og skjær dem i 1⁄2 cm tykke skiver mens fisken står i ovnen. Kok gulrotskivene i 4–5 minutter i en kjele med usaltet vann.
  8. Dryss over persillen og server den ovnsbakte torsken med sitronsaus, poteter og gulrot som tilbehør.

Tips! Server retten med de grønnsakene du selv foretrekker.

Melkefri ved å velge et melke fritt alternativ til smør. Sjekk at buljongen ikke inneholder spor av melk.

Glutenfri ved å velge et glutenfritt mel. Sjekk at buljongen ikke inneholder spor av gluten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0