Dette innlegget hører til boken Fisk til middag av Rolf-Anders Vollan
Fiskegleden har vært med meg hele livet, og jeg vil vise deg at det går an å lage skikkelig gode, sunne og enkle fiskemiddager til hele familien.
Les merDette er en veldig enkel fiskerett som lages på under halvtimen. Fisken både dyppes og bakes i sitronsausen, som setter mye god smak.
Tid: 20 min // 4 porsjoner // glutenfri // melkefri
Alternative fiskeslag: alle typer fisk
INGREDIENSER
600 g torsk uten skinn og bein
4 ss hvetemel
1 ts paprikapulver
1⁄2 ts malt koriander
1⁄2 ts malt spisskummen
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
1 neve finhakket frisk bladpersille
Sitronsaus
1⁄2 dl nypresset sitronsaft
1 dl utblandet kyllingbuljong
3 ss olivenolje
3 ss smør
Tilbehør
600 g poteter
500 g gulrøtter
FREMGANGSMÅTE
- Sett stekeovnen på 160 °C, vanlig over- og undervarme.
- Kok potetene i en kjele med usaltet vann til de er møre. Koketiden vil variere fra 15–25 minutter, avhengig av størrelse og hva slags poteter du har valgt.
- Lag sitronsausen. Bland sitronsaften, kyllingbuljongen og olivenoljen i en skål. Smelt smøret i en liten kjele og bland det i skålen.
- Skjær torsken i porsjonsstore stykker. Bland hvetemel, paprikapulver, koriander, spisskummen, salt og pepper i en dyp tallerken.
- Dypp først torskestykkene i sitronsausen og vend dem deretter i mel- blandingen. Spar på resten av sitronsausen. Stek torsken i ett minutt på hver side i oljen i en varm stekepanne. Legg fisken over i en smurt, ildfast form.
- Skrell og finhakk feddene med hvitløk og legg dem i den ildfaste formen. Hell over resten av sitronsausen og sett den ildfaste formen i stekeovnen. La fisken bake i 8–10 minutter, eller til den flaker seg lett.
- Skrell gulrøttene og skjær dem i 1⁄2 cm tykke skiver mens fisken står i ovnen. Kok gulrotskivene i 4–5 minutter i en kjele med usaltet vann.
- Dryss over persillen og server den ovnsbakte torsken med sitronsaus, poteter og gulrot som tilbehør.
Tips! Server retten med de grønnsakene du selv foretrekker.
Melkefri ved å velge et melke fritt alternativ til smør. Sjekk at buljongen ikke inneholder spor av melk.
Glutenfri ved å velge et glutenfritt mel. Sjekk at buljongen ikke inneholder spor av gluten.