Phở med kylling

Vietnamesisk

| Skriv en kommentar

Pho med kylling
Vietnamesisk
Dette innlegget hører til boken Vietnamesisk av Gin Nguyễn

Endelig kan du lage vietnamesiske favorittretter hjemme!

Les mer

PHỞ GÀ

Phở gà er en enkel nudelsuppe som du fint rekker å lage i hverdagen. Den er ikke like tidkrevende som de andre supperettene. Phở kan kalles en nasjonalrett, og er kjent over hele verden. Retten karakteriseres av sin komplekse smak og deilige aroma, og den serveres ofte som et næringsrikt og mettende måltid. Phở gà, er en perfekt start for nybegynnere som vil lage en varm bolle med vietnamesisk nudelsuppe. Retten kan tilpasses etter smak og preferanser, og den serveres vanligvis med en mengde garnityr som limebåter, thaibasilikum, løk og chili for å legge til ekstra smak.

TIL 4 PERSONER
KRAFT

3 l vann
1,5 kg kylling (høne kan også benyttes eller 3 kg kyllingskrog)
200 g gulrøtter, i store biter
200 g daikon, i store biter
2 ss sukker
2 ss phở-buljongpulver, eller 2 terninger
kyllingbuljong
1 ss salt
1 ts MSG, valgfritt
2 ss fiskesaus, rett før servering

KRYDDER
1 løk, del i 2 deler
1 hel hvitløk, del en hel uskrelt hvitløk,
slik at alle feddene kommer til syne.
3 skiver ingefær, store skiver løst knust
5 stk stjerneanis
2 stk kanelstang
1 ss nellik, valgfritt
1 ss fennikkelfrø, valgfritt
1 ss korianderfrø, valgfritt
1 ss sort kardemomme, valgfritt
1 pakke phở-nudler

TOPPINGER OG TILBEHØR
Bønnespirer
Thaibasilikum
Koriander
Vårløk

FREMGANGSMÅTE

  1. Gni kyllingen inn med salt. Kok opp kyllingen og la den koke i 5 minutter før du heller ut vannet. Vask kjelen, og hell i nytt kaldt vann. Småkok på medium varme i 90 minutter.
  2. Tilsett gulrot og daikon i kjelen.
  3. Fjern skummet på overflaten ved hjelp av en finmasket sil for å sikre at kraften blir så klar som mulig.
  4. Etter 45 minutter, ta ut kyllingen. La den hvile i 15 minutter. Fjern det meste av bein fra kyllingen og del den opp i mindre biter.
  5. Etter 60 minutter, rist så på tørr panne løk, hvitløk, ingefær, stjerneanis, kanelstang, nellik, fennikelfrø, korianderfrø og kardemomme. Legg det inn i kraften etter tur, når det blir mørkebrunt. Fjern dette rett før servering.
  6. Lag phở-nudler etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann.

Slik serverer du en perfekt skål med phò:

  1. Forbered serveringsboller: Dypp bollen i kokende vann for å beholde varmen best mulig. Legg ferdigkokte phở-nudler i hver bolle.
  2. Tilsett kjøtt: Legg kylling- eller kjøttbitene over nudlene.
  3. Hell på kraft: Hell den varme kraften over nudlene og kjøttet.
  4. Topp med urter: Legg thaibasilikum, bønnespirer, koriander og vårløk over kraften.
  5. Server med sauser: Sett fiskesaus, lime og eventuelle andre sauser på bordet.
  6. Server varmt: Server umiddelbart.
  7. Tilpass etter smak: La gjestene ta en god sup av kraften og selv tilpasse phở-en med sriracha, hoisinsaus, lime eller krydder etter ønske.

TIPS

  • Er du så heldig å finne ferske phở-nudler, er det «level up»!
  • Det er enklere å håndtere kyllingen hvis du deler den opp før du koker den.
  • I Vietnam legges alle krydderne i en stor sil eller tepose for lettere å fjerne krydderet mot slutten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sommergave 2025
Få et gavekort på 100 kr når du melder deg på e-postlista. Gyldig ut juli.
Sommergave 2025
Få et gavekort på 100 kr når du melder deg på e-postlista. Gyldig ut juli.
Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0