Pinner til besvær

| Skriv en kommentar

Uten gluten
Dette innlegget hører til boken Uten gluten av Anja Skjævestad & Birgit Kolboe

Dette er boken for deg som ønsker å mestre det glutenfrie kjøkken. Enten du er nybegynner eller erfaren, kan du være trygg på denne boken. Lage majones fra bunn, bake perfekte makroner eller steke kyllingen slik at den blir saftig hver gang? Anja og Birgit viser deg veien med over 180 oppskrifter, fra vanlig hverdag til de helt spesielle anledningene.

Les mer

Å spise med pinner fra en flat tallerken er lettere sagt enn gjort, og de flate brukes da også kun som serveringsfat i Kina. Maten spises fra små boller. Forsyn deg med ris, hent godsakene fra serveringsfatet og legg dem på toppen av risen.

Løft bollen ved å legge tommelen på kanten av bollen og støtt opp under med pekefinger, langfinger og ringfinger. Det er slett ingen heksekunst å spise med pinner når veien fra bolle til munn er noen små centimetere, og du slipper å jage risen rundt på tallerkenen.

Det er jo egentlig litt pussig at vi nordboere, som unektelig er noen skikkelig kløner med pinner, gjør det ekstra vanskelig for oss selv. Vi erstatter kniven og gaffelen med pinner, men dropper risbollen som gjør prosessen såre enkel. I Thailand bruker de forresten ikke pinner. Der er det gaffel og skje som gjelder.

Det er ingen som krever at man er en kløpper med pinner. Husker man å aldri la pinnene stå i risbollen og at det er uhøflig å spidde maten, ja, da går det stort sett greit.

Foto: Birgit Kolboe

Birgit Kolboe er halvparten av duoen bak boken Uten gluten – en komplett glutenfri kokebok. De mer enn 150 oppskriftene spenner over frokost, lunsj og middag samt desserter, kaker og snop. I disse postene kan du bli med Birgit på tur til det store utland. Og når Birgit legger ut på reise, lar hun ganen bestemme reisemål.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
Handlekurv
Handlekurven din er tom

Produkter vil dukke opp her når du legger de til handlekurv