Glutenfri skogsbærostekake

| Skriv en kommentar

Skogsbærostekake
Uten gluten
Dette innlegget hører til boken Uten gluten av Anja Skjævestad & Birgit Kolboe

Dette er boken for deg som ønsker å mestre det glutenfrie kjøkken. Enten du er nybegynner eller erfaren, kan du være trygg på denne boken. Lage majones fra bunn, bake perfekte makroner eller steke kyllingen slik at den blir saftig hver gang? Anja og Birgit viser deg veien med over 180 oppskrifter, fra vanlig hverdag til de helt spesielle anledningene.

Les mer

Vi anbefaler kjøkkenmaskin, men det er mulig å lage ostekake uten – hvis du ikke har noe imot en treningsøkt på kjøkkenet.

Du trenger:

Bunn:

  • 150 g glutenfritt havremel (malte gryn)
  • 150 g mandelmel eller finmalte mandler
  • 1/2 ts salt
  • 100 g meierismør, smeltet.
  • 1 ss sukker

Fyll:

  • 300 g skogsbær (gjerne frosne)
  • 1 dl vann
  • 2 plater gelantin
  • 400 g kremost naturell
  • 3,5 dl seterrømme
  • 1 stk sitron, saft og revet skall
  • 3 stk egg
  • 1,5 dl sukker

Glasur:

  • 300 g skogsbær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 3 plater gelantin
  • 1 stk sitron, saften.

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Kjør glutenfrie havregryn til mel i blender, foodprosessor eller tilbehøret til stavmikseren. Ha i resten av ingrediensene til bunnen og bland godt. Press deigen ut i en smurt springform på 24 cm. Forstek i 8 minutter og avkjøl i formen. Skru ned temperaturen til 120 grader varmluft.
  2. Mens bunnen avkjøles, lager du fyllet. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Kok opp skogsbær med vann. Kjør det godt med stavmikseren og sil bort stenene. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme bærsaften.
  3. Bruk en kjøkkenmaskin med flatvisp (K-spade eller lignende) og kjør sammen ost og rømme til en glatt krem. Tilsett egg, sukker, bærsaft samt sitronsaft og revet sitronskall i ostekremen. Kjør videre til at er godt blandet. Hell det over i bunnen som fortsatt står i formen. Stekes i 45-50 minutter for en stor kake, 20-25 minutter hvis du lager porsjonskaker. Avkjøl godt.
  4. Når kaken er helt kald, lager du gelélokket. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp resten av ingrediensene og la det småputre i 2-3 minutter. Sil og tilsett gelatinen. Pass på at gelatinen er helt oppløst før geleen helles over kaken. Avkjøl i minst 3 timer før servering.

Oppskriften er hentet fra boka Uten gluten – en komplett glutenfri kokebok av Anja Skjævestad og Birgit Kolboe, utgitt i 2016. Trykk her for å lese mer om boka.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0