Syv lags nachodip

| Skriv en kommentar

Syv lags nachodip
Sykt godt
Dette innlegget hører til boken Sykt godt av Mari Hult

«En av mine favoritt kokebøker, og den brukes svært hyppig. Gjør det enkelt og himmelsk å spise vegansk. Boka er smart lagt opp med nivåer og hvor mye tid man trenger, anbefales på det varmeste.» – Hannah, Ark Solli plass

Les mer

Syv lags nachodip er en dip som typisk står på bordet når venner og familie er samlet foran en stor sportsbegivenhet på tv-en. Den har rett og slett noe for alle. Sammen blir det fest!

4 porsjoner

Til bønnestuing trenger du:

  • 2 dl tørka svarte bønner (kan også bruke hermetiske)
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts kajannepepper
  • noen stilker koriander
  • 1 lime, saften fra
  • litt salt

Til cheddarostesaus trenger du:

  • 1,5 dl cashewnøtter
  • vann til bløtegging
  • 5 dl vann
  • 1 dl næringsgjær
  • 2 ss maisstivelse
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts røkt papirkapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss vegansk margin

Til dippen trenger du:

  • 2 avokado
  • 0,5 – 1 ts havsalt
  • 50 g grønnkål
  • 1 rød paprika
  • 3 tomater
  • 1 dl sorte oliven
  • 1 porsjon bønnestuing
  • 3 dl cheddarostesaus
  • Tortillachips

Slik gjør du:

  1. Begynn med bønnestuingen og cheddarostesausen.

    Bønnestuing: Legg bønnene i vann i 2-3 timer. Kok dem deretter 1 time i vann med grønnsaksbuljongterning. Sil bønnene og ta vare på noe av kokevannet. Bruker du hermetiske bønner, kan du droppe bløtlegging og koking, bruk laken eller vann fra springen istedenfor kokevann på slutten av oppskriften.

    Ha de kokte bønnene i en foodprosessor sammen med spisskummen, kajennepepper, koriander, limesaft og litt salt. Ha i 3-4 spiseskjeer av kokevannet og kjør til du har en jevn puré. Det gjør ingenting om det fortsatt er noen grove bønnebiter igjen. Det styrer du etter smak.

    Cheddarostesaus: La nøttene ligge i bløt i 2 timer. Ha dem deretter i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med vann, næringsgjær, maisstivelse, hvetemel, løkpulver, hvitløkspulver, røkt paprikapulver og chilipulver. Kjør til du har en helt jevn masse. Det tar noen minutter. Overfør blandingen til en gryte og kok langsomt opp under omrøring. La det småkoke noen minutter under fortsatt omrøring til det tykner. Smak til med salt og rør inn margarin. Vil du ha sausen tynnere, kan du røre inn litt ekstra vann.
  2. Nå kan du begynne på selve dippen. Forvarm ovnen til 180 grader. Finn frem en ildfast form, gjerne kvadratisk med lengde på cirka 20 cm.
  3. Grav innmaten ut av avokadoene og mos dem med en gaffel. Smak til med litt havsalt.
  4. Snitt grønnkål og skjær paprika og tomater i terninger. Skjær oliven i ringer.
  5. Fordel bønnestuingen i bunnen av formen. ha deretter på grønnkål, fulgt av avokadoblanding og deretter ostesaus. Til slutt topper du med tomatbiter, paprika og oliven.
  6. Bak i ovnen i 20 minutter. Serveres med tortillachips.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
Handlekurv
Handlekurven din er tom

Produkter vil dukke opp her når du legger de til handlekurv