Hjemmelaget bounty – vegansk snop

Sykt godt Smakebiter

| Skriv en kommentar

Sykt godt
Dette innlegget hører til boken Sykt godt av Mari Hult

«En av mine favoritt kokebøker, og den brukes svært hyppig. Gjør det enkelt og himmelsk å spise vegansk. Boka er smart lagt opp med nivåer og hvor mye tid man trenger, anbefales på det varmeste.» – Hannah, Ark Solli plass

Les mer

Denne oppskriften passer perfekt nå til jul. Sykt gode rett og slett!

Til 10 stk trenger du:

  • 1 boks kokosmelk (ikke fettredusert)
  • 100 g kokosmasse + ekstra til utrulling
  • 2 dl melis
  • 200 g melkefri sjokolade

Slik gjør du:

  1. Sett kokosmelkboksen i kjøleskapet over natten.
  2. Grav ut to toppa spiseskjeer av kokosmelken. Pass på at du kun tar av det tykke laget øverst.
  3. Rør kokoskremen sammen med kokos og melis. Smak deg gjerne frem, kanskje ønsker du mindre melis.
  4. Dekk en liten form som tåler frys med plastfolie og press kokosmassen oppi. la stå i fryseren til fyllet er fast, et par timer. Ta ut formen og skjær kokosmassen i ønsket størrelse og form.
  5. Sett tilbake i frysen mens du gjør klar sjokoladen.
  6. Smelt sjokoladen i vannbad. Dekk et lite fat eller en tallerken med kjøkkenpapir. Hell kokosmasse utover en liten tallerken.
  7. Vend én og én av de oppskårne bitene i sjokoladen og rull dem til slutt i kokosmasse.
  8. Legg dem på kjøkkenpapiret og sett dem i kjøleskapet slik at sjokoladen får satt seg.

Tips! Kokosvannet som blir igjen fra kokosmelkboksen passer kjempegodt i smoothies.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0