Tex-mex pastasalat

Skikkelig gode salater

| Skriv en kommentar

Tex-mex-salat
Skikkelig gode salater
Dette innlegget hører til boken Skikkelig gode salater av Ina-Janine Johnsen

La deg inspirere til å nyte friske, fargerike og fristende salater hele året!

Les mer

Jeg elsker taco-kveld, som oftest betyr fajitas hjemme hos oss. Men typiske tex-mex-ingredienser og krydder gjør seg også godt i en salat, og denne pastasalaten er et godt eksempel på det. Vil du lage salaten som et selvstendig måltid, kan du tilsette grillet kylling eller kjøtt – gjerne krydret med tex-mex-krydder (spisskummen, chilipulver, paprika og hvitløk). Vil du servere noe ved siden av, så disk opp med oste-quesadillas (i prinsippet et ostesmørbrød der brød erstattes med tortilla). Du finner en ypperlig oppskrift på ostequesadillas med korianderpesto på bloggen min.

INGREDIENSER 4-6 porsjoner
250 g pasta*
1 liten boks (200 g) mais
1 ts spisskummen
1 boks (400 g) røde el. svarte bønner
2 hjertesalat, i strimler
1⁄2 rødløk, finhakket
1 paprika, finhakket
150 g cherrytomater, delt i to el. fire
2 vårløk, finsnittet
2 ss syltede jalapeños, grovhakket
1–2 avokado, i terninger
2 ss finhakket frisk koriander
gigantmais (sprøstekt mais som du finner i velassorterte butikker) el. knuste tortillachips
salt og pepper

Dressing:
1⁄2 dl majones (ev. hjemmelaget, oppskrift
s. 10)
1⁄2 dl rømme
saften fra 1 lime
2 ss Sriracha-saus el. annen hot sauce
1 ts meksikansk chilipulver
salt og pepper

* Jeg har brukt pennette rigate i denne salaten

  1. Kok pastaen al dente. Skyll i kaldt vann og sett til side.
  2. Hell laken av maisen og stek den gyllen i en stekepanne i litt olje eller smør. Krydre med spisskummen. La maisen avkjøles.
  3. Lag dressingen. Bland sammen ingrediensene og smak til med salt og pepper, og eventuelt mer limesaft. Vil du ha det litt mer spicy, er det ingenting i veien for å tilsette mer Sriracha.
  4. Hell laken av bønnene, skyll godt og la dem renne av.
  5. Tilbered resten av ingrediensene til salaten.
  6. Ha salatingrediensene med unntak av frisk koriander og gigantmais i en bolle. Vend inn dressingen. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
  7. Ha salaten over på et fat eller i en salatbolle, og dryss over frisk koriander og gigantmais før servering.

Tips: Salaten kan oppbevares kjølig i 2–3 dager.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0