Dette innlegget hører til boken Skikkelig gode salater av Ina-Janine Johnsen
La deg inspirere til å nyte friske, fargerike og fristende salater hele året!
Les merJeg elsker taco-kveld, som oftest betyr fajitas hjemme hos oss. Men typiske tex-mex-ingredienser og krydder gjør seg også godt i en salat, og denne pastasalaten er et godt eksempel på det. Vil du lage salaten som et selvstendig måltid, kan du tilsette grillet kylling eller kjøtt – gjerne krydret med tex-mex-krydder (spisskummen, chilipulver, paprika og hvitløk). Vil du servere noe ved siden av, så disk opp med oste-quesadillas (i prinsippet et ostesmørbrød der brød erstattes med tortilla). Du finner en ypperlig oppskrift på ostequesadillas med korianderpesto på bloggen min.
INGREDIENSER 4-6 porsjoner
250 g pasta*
1 liten boks (200 g) mais
1 ts spisskummen
1 boks (400 g) røde el. svarte bønner
2 hjertesalat, i strimler
1⁄2 rødløk, finhakket
1 paprika, finhakket
150 g cherrytomater, delt i to el. fire
2 vårløk, finsnittet
2 ss syltede jalapeños, grovhakket
1–2 avokado, i terninger
2 ss finhakket frisk koriander
gigantmais (sprøstekt mais som du finner i velassorterte butikker) el. knuste tortillachips
salt og pepper
Dressing:
1⁄2 dl majones (ev. hjemmelaget, oppskrift
s. 10)
1⁄2 dl rømme
saften fra 1 lime
2 ss Sriracha-saus el. annen hot sauce
1 ts meksikansk chilipulver
salt og pepper
* Jeg har brukt pennette rigate i denne salaten
- Kok pastaen al dente. Skyll i kaldt vann og sett til side.
- Hell laken av maisen og stek den gyllen i en stekepanne i litt olje eller smør. Krydre med spisskummen. La maisen avkjøles.
- Lag dressingen. Bland sammen ingrediensene og smak til med salt og pepper, og eventuelt mer limesaft. Vil du ha det litt mer spicy, er det ingenting i veien for å tilsette mer Sriracha.
- Hell laken av bønnene, skyll godt og la dem renne av.
- Tilbered resten av ingrediensene til salaten.
- Ha salatingrediensene med unntak av frisk koriander og gigantmais i en bolle. Vend inn dressingen. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
- Ha salaten over på et fat eller i en salatbolle, og dryss over frisk koriander og gigantmais før servering.
Tips: Salaten kan oppbevares kjølig i 2–3 dager.