Dette innlegget hører til boken Pasta hver dag av Vera Penzo
Ute etter middag som koster lite, sparer deg for stress og penger, og som med enkle grep alltid smaker godt? Pasta er svaret! Ved siden av å være det beste jeg vet, passer pasta perfekt enten du har en hektisk mandag, treg torsdag eller skal samle en gjeng rundt bordet.
Les merAiaiai, dette er en skikkelig kosepasta! Sopp, smør og rosmarin – hvordan kan det bli feil, egentlig?! Megalett og megadigg.
→ Til 2 personer
- 2 ss olivenolje
- 3 sjalottløk, i halvmåner
- 3 stk. portobellosopper, i biter
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ts chiliflak
- 2 ts tomatpuré
- 2 litt rause ts balsamico
- ca. 40 g meierismør
- en liten neve fersk rosmarin, hakket
- 200–250 g pappardelle
Til servering, revet parmesan
- 1 Ha olivenoljen i en stekepanne på middels varme, og ha i sjalottløkene. Stek til de er myke før du slenger i soppbitene. Stek soppen en stund, til du ser at den er gjennomvarm og en del fuktighet har fordampet (10–15 min). Sett på pastavannet, og salt det godt når det koker. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
- Så har du i hvitløken og chiliflakene og steker et par minutter. Tilsett tomatpureen, balsamicoen og smøret i stekepanna. Så hiver du i rosmarinen, og blir veldig glad fordi det lukter kjempegodt på kjøkkenet. Ha litt pastavann i stekepanna og rør godt før du har i nesten ferdig pasta og rører igjen! Sånn!
- Server med revet parmesan.