Dette innlegget hører til boken Vietnamesisk av Gin Nguyễn
Endelig kan du lage vietnamesiske favorittretter hjemme!
Les mer–GỎI XOÀI VỚI VỊT VÀ MẮM ME
En absolutt favoritt når jeg får gjester, fordi den er super som både snack og forrett. Denne salaten kombinerer søt mango, mørt andekjøtt og en rik tamarind-dressing for å skape en skikkelig smaksopplevelse. Denne retten er kjent for å være forfriskende og fyldig samtidig, med en flott kombinasjon av teksturer og smaker som gjør den til en favoritt blant mange.
TIL 4 PERSONER
600–800 g andebryst
1⁄2 ts salt
1 ss mørk soyasaus
1 stor umoden mango, strimle
1 liten rødløk, supertynne båter
1 stk agurk, strimlet
2 stk gulrot, strimlet
TOPPINGER OG TILBEHØR
Mynte, hakket
Koriander, hakket
Thaibasilikum, hakket
Peanøtter, ristet og knust
Fiskesaus-dipp med tamarind
(Nước mắm me, s. 190)
- Forvarm ovnen til 200 °C. Strø et tynt lag med salt på andeskinnet. Pensle deretter med soyasaus over hele overflaten. Sett i ovnen i ca. 20 min for oppvarming. Stek mer om du ønsker sprøere skinn.
- Forbered mango, rødløk, agurk og gulrot, og bland alt sammen i en stor bolle eller på et serveringsfat.
- Når andebrystet er ferdig stekt, kan det skjæres i tynne strimler og legges pent på toppen av salaten. Strø over topping. Hell til slutt over dressingen og nyt.
TIPS
- Kjøp halvstekt crispy duck for å spare tid.
- And kan også byttes ut med et godt stykke entrecôte.
- Finner du kun moden mango blir det fortsatt en god salat, men du
mister sprøheten.