Terrazzo ostekake juleversjon

Best på fest

| Skriv en kommentar

Best på fest
Dette innlegget hører til boken Best på fest av Karina Danielsen og Mari Oslandsbotten

Best på fest er kokeboken for alle som elsker å feire livets små og store anledninger.

Les mer

Vår terrazzo ostekake kan varieres i det uendelige. Her setter egentlig bare fantasien grenser. For anledningen har vi laget en versjon i klassiske julefarger og med pepperkakebunn. Denne kaken er ikke vanskelig å lage eller lykkes med, men du må begynne forberedelsene i god tid. Så les hele oppskriften nøye.

GELÉ:
1 pakke jordbærgelé
1 pakke kiwigelé
Rød og grønn konditorfarge
(valgfritt)

BUNN:
200 g pepperkaker
75 g meierismør

OSTEKREM:
6 gelatinplater
1 dl eplejuice
1⁄2 sitron, saften
125 g sukker
3 dl crème fraîche
(vanlig type)
200 g naturell kremost
3 dl kremfløte

GELÉ: Begynn med å lage gelé som anvist på pakken, gjerne kvelden i forveien. Den skal nemlig stivne ordentlig før den tilsettes ostekremen. Tilsett gjerne bitte litt konditorfarge. Bruk heller for lite enn for mye, da fargen fort kan bli for skarp og udelikat.

BUNN: Kle bunnen av en springform, 22–24 centimeter, med bakepapir. Bruk gjerne kakeplast langs kanten også.
Knus pepperkakene til de ligner fin sand.
Smelt smør og bland sammen med pepperkakene.
Press blandingen godt ned i bunnen av formen. Sett kjølig.

OSTEKREM: Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.
Hakk geleen opp i biter, noen litt større og noen små, slik at det ser ut som terrazzo.
Sett tilbake i kjøleskapet.
Ha eplejuice, sitronsaft og sukker i en kjele og kok opp.
Ta kjelen av varmen og tilsett gelatinplatene. Rør godt til gelatinen har smeltet helt.
Avkjøl til romtemperatur. Pass på at blandingen ikke stivner.
Pisk sammen crème fraîche, kremost og fløte til luftig. Blandingen vil bli rennende før den tykner.
Tilsett eplejuice-blandingen og visp til sammenblandet.
Vend geleen forsiktig inn i ostekremen og hell massen over pepperkakebunnen din.
Sett kaken i kjøleskapet, minimum 4 timer.

Se en filmsnutt med fremgangsmåten her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0