Lynkurs i oppbevaring av preppet mat

Mat Smakebiter

| Skriv en kommentar

Vennefavoritter
Dette innlegget hører til boken Vennefavoritter av Ida Marie Aamot Storbakken

Med oversikt over alt du kan preppe i forkant

Les mer

Riktig oppbevaring av preppet mat er avgjørende for å bevare matens friskhet, smak og lukt. Ved å oppbevare matvarer på rett måte unngår du matforgiftning og matsvinn ved at du forebygger kryssforurensning og har bedre kontroll over de ulike råvarenes holdbarhet.

Benytt lufttette beholdere: Oppbevar maten godt tildekket i lufttette plastbokser eller dekket med plastfolie. Det er viktig å dekke til maten for å redusere risikoen for at bakterier fra én type mat sprer seg til andre matvarer. Det er også viktig for å redusere uttørking og hindre at sterk lukt sprer seg til andre matvarer, som igjen kan gå utover smaken.

Separate bokser: Fordel ulike matvarer i separate bokser for å unngå kryssforurensning. Det er spesielt viktig å holde rått kjøtt, kylling, fisk og skalldyr adskilt fra andre matvarer som salat, grønnsaker og frukt.

Bruk kjøkkenpapir: Legg tørt kjøkkenpapir i bunnen av beholdere eller tallerkener med ferdig preppet fisk, kjøtt
og kylling. Legg fuktig kjøkkenpapir i bunnen av bokser med ferdig preppede grønnsaker eller urter for å bevare
friskheten.

Tørrvarer: Ved oppbevaring av tørrvarer som stekte sesamfrø, krutonger, crumble eller lignende, er det viktig å vente til det er helt avkjølt på kjøkkenbenken før det has over i beholdere med tett lokk og oppbevares i tørrvareskap.

Merking av mat: Merk oppbevaringsbokser og lignende med innhold og datoen da maten ble laget. Da har du bedre oversikt over holdbarhet.

Rett temperatur: Sørg for at kjøleskapet holder en temperatur på 4 grader eller lavere for å forhindre bakterievekst.

Ulik holdbarhet: Grønnsaker som blir kuttet opp og lagt i tette bokser, har ulik holdbarhet. Noen grønnsaker egner seg best å kutte opp like før servering, som tomat, agurk og paprika.

Rester: Rester bør avkjøles raskt og settes i kjøleskapet innen to timer etter tilberedning.

Unngå overfylt kjøleskap: Ikke overfyll kjøleskapet. Luften må kunne sirkulere for å holde en jevn temperatur i kjøleskapet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0