Dette innlegget hører til boken Skikkelig gode salater av Ina-Janine Johnsen
La deg inspirere til å nyte friske, fargerike og fristende salater hele året!
Les merDu finner en variant til av brokkolisalat her i boken (se side 154). Brokkoli er en råvare som fint tåler å blandes med mange ulike ingredienser og dressinger. Utgangspunktet i denne boken er alltid rå brokkoli som er skåret i større eller mindre biter, enten for hånd eller i en foodprosessor. Så er det bare å leke med ingredienser og dressinger. Her er en variant med en nydelig vinaigrette og ristede valnøtter, alternativt sprøstekte kikerter.
INGREDIENSER 4-6 porsjoner
1 mellomstor brokkoli
1 agurk, i små terninger
1⁄2 rødløk, finhakket
100 g tørkede tranebær (ev. rosiner),
grovhakket
Dressing:
1⁄2 sitron
1 ts dijonsennep
1 ts honning
1 hvitløkfedd, finrevet
3–4 ss god olivenolje
salt og pepper
Topping:
en god håndfull ristede valnøtter som er grovhakket. Ev. mandler el. sprøstekte kikerter (se side 10).
- Brekk brokkolien i buketter og bruk en kniv til å skjære dem i mindre biter. Husk å bruke stammen også! Skrell den og skjær den i mindre biter. Alternativt kan du ha bukettene ien foodprosessor og kjøre til de er et sted mellom grov- og finhakket.
- Del agurken i to på langs og skrap ut frøene med en skje. Skjær agurken i lange remser og så i terninger.
- Finhakk løk og grovhakk tranebær. Bland brokkoli, agurk, løk og tranebær sammen i en bolle.
- Lag dressingen. Rør sammen sitronsaft, sennep, honning og hvitløk. Tilsett olje mens du rører. Smak til med salt og pepper.
- Hell dressingen over salaten og bland godt.
- Strø ristede valnøtter over salaten og server.
Tips: Ønsker du en salat som metter mer eller vil bruke salatrestene til å lage et måltid av, kan du gjerne tilsette kokt havreris, quinoa eller lignende. Husk å justere krydder.