Brokkolisalat

Mat Skikkelig gode salater Smakebiter

| Skriv en kommentar

Skikkelig gode salater
Dette innlegget hører til boken Skikkelig gode salater av Ina-Janine Johnsen

La deg inspirere til å nyte friske, fargerike og fristende salater hele året!

Les mer

Du finner en variant til av brokkolisalat her i boken (se side 154). Brokkoli er en råvare som fint tåler å blandes med mange ulike ingredienser og dressinger. Utgangspunktet i denne boken er alltid rå brokkoli som er skåret i større eller mindre biter, enten for hånd eller i en foodprosessor. Så er det bare å leke med ingredienser og dressinger. Her er en variant med en nydelig vinaigrette og ristede valnøtter, alternativt sprøstekte kikerter.

INGREDIENSER 4-6 porsjoner
1 mellomstor brokkoli
1 agurk, i små terninger
1⁄2 rødløk, finhakket
100 g tørkede tranebær (ev. rosiner),
grovhakket

Dressing:
1⁄2 sitron
1 ts dijonsennep
1 ts honning
1 hvitløkfedd, finrevet
3–4 ss god olivenolje
salt og pepper

Topping:
en god håndfull ristede valnøtter som er grovhakket. Ev. mandler el. sprøstekte kikerter (se side 10).

  1. Brekk brokkolien i buketter og bruk en kniv til å skjære dem i mindre biter. Husk å bruke stammen også! Skrell den og skjær den i mindre biter. Alternativt kan du ha bukettene ien foodprosessor og kjøre til de er et sted mellom grov- og finhakket.
  2. Del agurken i to på langs og skrap ut frøene med en skje. Skjær agurken i lange remser og så i terninger.
  3. Finhakk løk og grovhakk tranebær. Bland brokkoli, agurk, løk og tranebær sammen i en bolle.
  4. Lag dressingen. Rør sammen sitronsaft, sennep, honning og hvitløk. Tilsett olje mens du rører. Smak til med salt og pepper.
  5. Hell dressingen over salaten og bland godt.
  6. Strø ristede valnøtter over salaten og server.

Tips: Ønsker du en salat som metter mer eller vil bruke salatrestene til å lage et måltid av, kan du gjerne tilsette kokt havreris, quinoa eller lignende. Husk å justere krydder.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0