Kjempegod potetsalat de fleste tåler og alle liker!

Denne potetsalat-oppskriften er fra en av våre lavFODMAP-kokebøker «Folkets Favoritter». Vi ønsket oss familie-favorittene som viste seg å være naturlig lavfodmap og tradisjonelle retter som med en liten twist ville bli det. Vi søkte tipsene som kunne forvandle de velsmakende men akk så mage-uvennlige selskapsrettene til en festmiddag uten ubehagelige etterspill. Resultatet ble kokeboka LavFODMAP – Folkets Favoritter, med nettopp, folkets favoritter 🙂 Nå som det er grillsesong passer det å dele oppskriften på en nydelig potetsalat!

 

Som en del av bokprosjektet ønsker vi å bidra til at alle som sliter med IBS og andre mageplager skal få en bedre hverdag. For hvert solgte eksemplar av boken Folkets favoritter, vil 40 kroner gå til et veldedig formål. Hittil har vi samlet inn over 200000kr til forskning på IBS! Kjøp boka HER.

Julie Falch Bjørklid 

Når jeg lager denne potetsalaten til store familiesammenkomster, dobler jeg oppskriften. Sist den ble servert var i en konfirmasjon der vi spilte innendørsfotball med bestefar på 80 år som dommer. 

Til 6 personer trenger du: 

  • 1 kg skrelte kokefaste poteter (for eksempel beate, laila eller asterix)
  • 1 pakke majones
  • 2 dl laktosefri kremfløte
  • sylteagurker, i biter
  • litt av sylteagurkkraften
  • gressløk, purre eller vårløk (bare det grønne)
  • salt og nykvernet hvit pepper 

Slik lager du retten: 

Del de skrelte potetene i terninger og kok på svak varme til de er møre eller bruk rester fra gårsdagens middag. Når potetene er kalde pisker du fløten og rører inn majones til en glatt krem. Smak til med salt, pepper og litt av kraften fra sylteagurkene. 

Hakk sylteagurker og løkgrønt og rør det inn i kremen. Hvor mye avhenger av smak og behag, men spar litt av det grønne til pynt. Ha i de avkjølte potetbitene og bland forsiktig. Pynt med grønt. Salaten skal serveres ved romtemperatur. 

TIPS:  Velg gode, kokefaste poteter med mye smak. Kokes skånsomt: La dem først koke fem minutter. Slå så av varmen og la stå til de er myke, ca. 10 minutter avhengig av størrelsen på bitene og potetsort.

God middag! Du finner boka HER eller ved å klikke på bildet under.