Visste du at et kosthold med mindre kjøtt og mer vegetarkost kan holde deg friskere? Eller at stadig flere idrettsutøvere velger plantebasert kost fordi de vet at det fremmer prestasjonene deres?

Til høsten kommer Nina C. Johansen og Tanja Kalchenko med den første boken om plantebasert kosthold på norsk, skrevet av fagpersoner. Målet er å hjelpe alle til å få et fullverdig, næringsrikt, plantebasert kosthold. Boken vil kombinere faglige råd med smarte, velsmakende oppskrifter.

I boken vil du blant annet finne dette:

  • Basismatvarer i plantebasert kosthold
  • Hva skal man spise istedenfor kjøtt og melk?
  • Når behøver man kosttilskudd med plantebasert kosthold?
  • Kan man spise plantebasert basert på norskdyrkede råvarer?
  • Hvordan legge om til et sunt og næringsrikt plantebasert kosthold
  • Hensyn til gravide, ammende, barn og eldre
  • Trening og plantebasert kost
  • Kosttilskudd basert på kosthold og livsfase
  • Hvordan bruke minst mulig tid på matlaging
  • Gode innkjøps- og kjøkkenrutiner
  • Lettvinte, sunne hverdagsoppskrifter
  • Sunn, plantebasert ferdigmat

I boken vil du blant annet finne dette:

  • Når behøver man kosttilskudd med plantebasert kosthold?
  • Kan man spise plantebasert basert på norskdyrkede råvarer?
  • Hvordan legge om til et sunt og næringsrikt kosthold?
  • Hensyn til gravide, ammende, barn og eldre
  • Basismatvarer i plantebasert kosthold
  • Alternativer til kjøtt, fisk, melk og egg

 

  • Trening og plantebasert kost
  • Kosttilskudd basert på kosthold og livsfase
  • Hvordan bruke minst mulig tid på matlaging
  • Gode innkjøps- og kjøkkenrutiner
  • Lettvinte, sunne hverdagsoppskrifter
  • Sunn, plantebasert ferdigmat

Om forfatterne

Tanja Kalchenko jobber som overlege ved Oslo uni.sykehus. Hun har fordypet seg i hvordan plantebasert kosthold påvirker helse og har selv spist plantebasert i mange år.

 

Nina C. Johansen har mastergrad i samfunnsernæring fra OsloMet. Hun har i flere år jobbet med kostveiledning av vegetarianere og veganere, inkludert barn og ungdom.

Om forfatterne

Tanja Kalchenko jobber som overlege ved et universitetssykehus i Norge. Hun har fordypet seg i hvordan plantebasert kosthold påvirker helse og har selv spist plantebasert i mange år.

Nina C. Johansen har mastergrad i samfunnsernæring fra OsloMet og har sertifisering i plantebasert ernæring fra T.Colin Cambell Center for Nutrition Studies, eCornell University. Hun har i flere år jobbet med kostveiledning av vegetarianere og veganere, inkludert barn og ungdom.