Glutenfri jul? Ikke noe problem!

Det er ikke så vanskelig å leve både søtt, godt og glutenfritt i julen. Kanskje må du klare deg uten noen av de vanlige julekakene, men de aller beste er heldigvis helt fri for hvetemel. I Uten gluten finner du oppskrift på havreflarn, makroner, smørbukkarameller og chocolate chip & coconut cookies. Om du fortsatt synes det mangler noe, kan du jo prøve deg på våre hjemmelagede marsipankuler (oppskrift HER) eller disse superseige kokosmakronene. Denne oppskriften passer alle, også de som ikke trenger det glutenfritt!

KOKOSMAKRONER

Glutenfri, nydelig julebakst.

Det er lite som slår disse seige, søte kokosherlighetene. Har du lyst på det lille ekstra, kan du dyppe den nederste tredjedelen i smeltet sjokolade. Da smaker de neste som Bounty-sjokolade. Bruker du mørk sjokolade får du rød Bounty, bruker du melkesjokolade blir det den vanlige blå.

  • 200 g kokosmasse
  • 200 g sukker
  • 4 eggehviter

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
  2. Bland alle ingrediensene i en kjele med tykk bunn. Varm sakte opp mens du rører med en tresleiv. Når konsistensen minner om en litt tykk risengrynsgrøt, tar du kjelen av platen. Det er viktig at massen ikke koker.
  3. Dekk to stekebrett med bakepapir og legg deigen i små topper med to skjeer.
  4. Stekes til kakene begynner å bli pent gylne i kanten, 12–13 minutter.
  5. La kakene stå på stekebrettet til de slipper bakepapiret før du flytter dem over på rist.
  6. Oppbevares i kakeboks.

TIPS: Det er ganske stor forskjell på eggestørrelsen. Hvis du bruker veldig store egg, er det behov for ekstra kokos og sukker, kanskje trenger du hele kokosposen på 250 g. Det er bedre med litt for mye kokos enn litt for lite.

Og sånn helt til slutt. Hvis du kjenner noen som trenger en glutenfri kokebok som alle, også glutenspiserne blant oss, kan ha glede av? Hva med å gi dem en stor og hard pakke til jul. Du finner den HER.

Da gjenstår det bare å ønske alle en vidunderlig jul!

Anja og Birgit

Kjøp Uten Gluten ved å trykke på bildet under:

naturlig glutenfri oppskrift

LagreLagre

LagreLagreLagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre