Kresne barn

Kresne barn

Hva skjer egentlig når man opplever kresne barn? Dette er et utdrag fra boka Smak! av Frida Felicia Vennerød-Diesen som gir deg svaret på dette og alt annet du lurer på om barn og smak.

les mer
Barn og grønnsaker

Barn og grønnsaker

Barn og grønnsaker er ikke nødvendgvis en umulighet – her er noen triks på veien fra forsker Frida Felicia Vennerød-Diesen.

les mer
Vanlige plager i overgangsalderen

Vanlige plager i overgangsalderen

Om du plutselig en dag står der og tenker: «Jøss, er det ikke litt lenge siden jeg har hatt mensen nå?», er det helt normalt. Det er ikke uvanlig å gå i litt lengre tid uten blødninger uten å tenke særlig over det, men selv om de færreste av oss savner de månedlige...

les mer

Når kommer man i overgangsalderen?

I Norge har gjennomsnittskvinnen sin siste menstruasjon når hun er rundt 52 år, og selv om det er store variasjoner her, inntrer overgangsalderen en gang mellom 45- og 55-årsalderen for de fleste av oss.Denne artikkelen er et utdrag fra boken Hetetokter og kalde fakta...

les mer
Slik kan hormonterapi lindre overgangsplagene dine

Slik kan hormonterapi lindre overgangsplagene dine

Det hender at pasienter kommer til meg og sier de ønsker seg et hormonfritt alternativ, og da forsøker jeg alltid å finne ut hvorfor. Ganske ofte viser det seg at de rett og slett har fått utdatert eller misvisende informasjon og derfor er skeptiske til hormonterapi....

les mer
– Kan jeg trene når jeg er gravid?

– Kan jeg trene når jeg er gravid?

Graviditet byr på mange spørsmål. Kroppen forandrer seg, og plutselig har du ikke bare deg selv å tenke på, men også en liten i magen. Et av spørsmålene mange gravide stiller seg er «Kan jeg trene?»

les mer
Hvit sjokolade panna cotta

Hvit sjokolade panna cotta

Panna cotta er italiensk og betyr, direkte oversatt, kokt fløte. det høres enkelt ut, og det er enkelt. Men fy så godt! Oppskriften er fra boka Uten gluten av Birgit Kolboe og Anja Skjævestad. Denne oppskriften har vært med Anja i mange år. Den sto blant annet på...

les mer
Drikke til asiatisk mat

Drikke til asiatisk mat

Et tradisjonelt østasiatisk måltid består av flere retter som kommer på bordet samtidig. I Thailand og Kina er det vanlig å drikke vann til maten – og skal det være ekte kinesisk, bør vannet være varmt. Vietnameserne dropper drikke helt. I Vietnam dekkes væskebehovet...

les mer

Wok er kult, men …

En wok egner seg egentlig ganske dårlig til våre elektriske koketopper. Den er laget for gassbluss der flammene kan slikke oppover på siden av woken. For det store flertallet av oss som ikke lager mat på gass, er en stekepanne med sin store kontaktflate mot...

les mer
Vidunderlige Vietnam

Vidunderlige Vietnam

En togreise gjennom Vietnam er ikke for de utålmodige. Den smalsporede jernbanelinjen mellom Ho Chi Minh-byen i sør og Hanoi i nord ble bygget av den franske kolonimakten for over 130 år siden, og selv om diesellokomotiver har erstattet datidens dampdrevne, tar det...

les mer
FODMAPer, IBS og lavFODMAP

FODMAPer, IBS og lavFODMAP

Hva er irritabel tarmsyndrom (IBS)? Én av syv nordmenn lider av IBS, en sekkebetegnelse som beskriver en rekke kroniske symptomer på fordøyelsesbesvær. Diagnosen gis vanligvis etter at mer alvorlige lidelser som cøliaki er utelukket. Det finnes fortsatt ingen fullgode...

les mer
Oppskrift: Jegergryte fra Lavfodmap – Folkets favoritter

Oppskrift: Jegergryte fra Lavfodmap – Folkets favoritter

Denne oppskriften på jegergryte er hentet fra boka Lavfodmap - Folkets favoritter. Gryta er god på smak og god for magen.   Til to porsjoner trenger du: 400 g reinsdyrstek 40 g smør til steking 150 g fløte, laktosefri. 1 ss tyttebærsyltetøy 1 ss sennep, lavfodmap...

les mer
Pinner til besvær

Pinner til besvær

Å spise med pinner fra en flat tallerken er lettere sagt enn gjort, og de flate brukes da også kun som serveringsfat i Kina. Maten spises fra små boller. Forsyn deg med ris, hent godsakene fra serveringsfatet og legg dem på toppen av risen. Løft bollen ved å legge...

les mer
Kylling gong bao

Kylling gong bao

Vi har forenklet oppskriften noe. Originalen inneholder et par ingredienser få har i skapet, og som ikke nødvendigvis passer inn i en glutenfri hverdag. I Sichuan bruker de chin-kiang-eddik. Den er mørkebrun, aromatisk og basert på ris. De ekte er dyre, glutenfrie og...

les mer