Her får du fem forfriskende oppskrifter til sommervarmen.

Når sola steker finnes det knapt noe bedre enn å kjøle seg ned med en iskald drikke eller en forfriskende is. Vi har samlet fem oppskrifter fra kokebøkene våre som du lager på 1-2-3, som faktisk også er innmari sunne og gode!

Piña colada-smoothie med chili og lime

Smoothie med smak av sommer! Fra boka LavFODMAP: Folkets Favoritter. Den finner du HER.
Til 2 smoothie trenger du:

 

  • 250 g frisk ananas, gjerne frossen
  • 1 boks ananasbiter (ananasbiter + juice)
  • 2 dl lett kokosmelk
  • 1 rød chili, fjern gjerne litt av frøene
  • 1 lime, saften av
  • 5-6 isbiter

Ha alt i en blender, kjør og fyll opp to glass. Velbekomme!

 

Grønn smoothie á la Linda Stuhaug

2 glass:

  • 1 stor, moden mango, fryst i biter
  • 1 stor avokado
  • 1/2 moden banan
  • 2 håndfuller spinat
  • 250 g gresk yoghurt eller kokosmelk

Miks alle ingrediensene i en blender, juster med kald melk eller vann til den konsistensen du ønsker: fyldig så du kan spise med skje, eller flytende så du kan bruke sugerør. Server! Topp med det du måtte ønske, for eksempel Lindas hjemmelagde musli.

 

Ispinner som barna digger

Til 4 ispinner trenger du:

  • 1 liten honningmelon
  • 1 god neve bringebær eller jordbær
  • 1 appelsin
  • 1 god neve blåbær
  • 2 kiwi

Slik lager du retten:

  1. Del melonen, fjern frøene og kjør den i blenderen. Ha melonpureen i en skål. Kutt opp bringebærene eller kjør dem i blenderen om de er frosne.
    Bland med melonen.
  2. Kjør kiwi i blenderen og hell i en egen skål. Knus blåbærene i en bolle eller kjør dem i blenderen om de er frosne. Legg dem i en egen skål. Skjær appelsinen i skiver.
  3. Sett plastkopper utover kjøkkenbenken.
  4. Ha blåbær i alle koppene, deretter melon- og bringebærblandingen etterfulgt av kiwi. Til slutt topper du med en appelsinskive. Dytt ispinnen gjennom appelsinskiva og ned i koppen. Sett i fryseren og la stå over natta. Hold isen under varmt vann akkurat så lenge at du klarer å dra av koppen.

Fra boka lavFODMAP: Folkets favoritter. Den finner du HER!

 

«Nicecream»

Såkalt nicecream florerer på Instagramkontoer over hele verden. Det er nemlig iskrem av frossen banan! Du får kremet konsistens helt uten noe hokus-pokus. Smakene kan varieres i det uendelige. Denne har en smak av kirsebær og er fra boka Sykt Godt (kjøp HER)

Til en porsjon is:

  • 1 banan (gjerne godt moden)
  • 10 ferske, frosne eller hermetiske kirsebær
  • lønnesirup (eller litt av laken til kirsebærene)
  1. Skrell bananen og skjær den i skiver. Ha den i en plastpose eller i et plastbeger og frys den ned.
  2. Ta bananen ut av fryseren 5–10 minutter før du skal bruke den. Prøv å knekk opp bitene litt, og ha dem i en foodprosessor.
  3. Rens kirsebærene og ha dem i foodprosessoren.
    Tilsett eventuelt litt væske (lønnsesirup eller kirsebærlake) og kjør til du har en jevn is. Spe eventuelt med litt mer væske og smak til med sukker eller sirup om det ikke er søtt nok.
  4. Serveres med en gang, gjerne sammen med friske bær. Står den litt i fryseren vil den stivne noe.

 

Smoothiebowl

Denne smoothien er fra den populære boka til matblogger Linda Stuhaug. Hun putter i litt «usynlig næring» ved å knekke oppi et egg, noe som gjør den svært rik på mineraler og mer mettende. Lurt! Du finner boka hennes HER.

Smoothie – 1 skål eller en et stort glass

  • 100 g frosne bringebær
  • 100 g frosne jordbær
  • 1⁄2 moden banan
  • 200 g gresk yoghurt eller kokosmelk
  • 1 egg
  • Topping: kiwi, bringebær, kokos, cashewnøtter

1. Ha alle ingrediensane i ein blender eller mos med stavmiksar til ein jamn, fyldig og klumpfri smoothie. Juster eventuelt med litt væske om nødvendig.

2. Hell smoothien over i ei skål og topp med skiver av kiwi, bringebær, kokos og cashewnøtter. Du kan sjølvsagt bruke dentoppingen du liker og har tilgjengeleg. Nytast straks.

Håper du fikk litt inspirasjon til noe sunt og digg til sommervarmen! Du finner alle bøkene våre HER 🙂

LagreLagre