Eltefrie rundstykker fra Sykt godt

Sykt godt Mat

| Skriv en kommentar

Lyst på nybakte rundstykker en halvtime etter at du har våknet? Da er disse eltefrie rundstykkene noe for deg. Deigen rører du raskt sammen kvelden før, og når du står opp er det bare å sette på stekeovnen, ha deigen i et muffinsbrett og la ovnen gjøre resten.

Har du ikke muffinsbrett? Ha godt med mel på fingrene og form rundstykker som du baker på stekebrett med bakepapir.

Til 12 rundstykker trenger du:

500 g hvetemel + ekstra til formene

1,5 ts salt

0,25 ts tørrgjær

4 dl vann + ekstra til spraying

Valmuefrø

 

Dag 1:

  1. Rør sammen mel, salt og tørrgjær i en stor bolle. Hell deretter i vannet og rør det hele raskt sammen.
  2. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve på kjøkkenbenken over natten.

Dag 2:

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn frem et muffinsbrett med plass til 12 muffins. Strø litt mel i bunnen og rundt kantene på hver form.
  2. Bruk en spiseskje og fordel deigene i formene, de skal være cirka to tredjedels fulle.
  3. Spray vann på toppen av rundstykkene. Har du ikke sprayflaske, tar du vann på fingrene og drypper over. Er du ekstra fin på det kan du bruke en pensel. Topp med valmuefrø.
  4. Stek rundstykkene i 10-15 minutter, til de er gylne og fine.
  5. Rundstykkene løsner lettere fra formen hvis du lar dem avkjøles litt. Bruk en kniv for å løsne dem fra sidene om det trengs.

    Fotograf: Erik Sæter Jørgensen

 

Oppskriften er hentet fra den veganske kokeboken “Sykt godt” av Mari Hult. Du kan lese mer om den her : www.vegetarbok.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Handlekurven din er tom
Se våre bøker
0