Glutenfrie knekkebrød

| Skriv en kommentar

Glutenfrie knekkebrød
Uten gluten
Denne smakebiten er hentet fra boken Uten gluten av Anja Skjævestad & Birgit Kolboe

Dette er boken for deg som ønsker å mestre det glutenfrie kjøkken. Enten du er nybegynner eller erfaren, kan du være trygg på denne boken. Lage majones fra bunn, bake perfekte makroner eller steke kyllingen slik at den blir saftig hver gang? Anja og Birgit viser deg veien med over 180 oppskrifter, fra vanlig hverdag til de helt spesielle anledningene.

Les mer

Oppskriften gir ca. 30 knekkebrød. Du kan gjerne sprite opp knekkebrødene med litt krydder. Karve og fennikel er godt, det samme er tørket oregano og timian.

Du trenger:

  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 0,5 dl linfrø
  • 1,5 dl gresskarkjerner
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 0,5 ts salt
  • 4 dl vann, kokende
  • 1 dl god olivenolje
  • 4 dl glutenfrie havregryn

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 160 grader varmluft. Dekk to stekebrett med bakepapir. Kjør halvparten av sesamfrøene og solsikkekjernene i en blender eller i tilbehøret til stavmikseren. Ha det i en bolle. Tilsett alle de hele frøene, salt og fiberhusk. Hell over kokende vann og olivenolje. La det svelle i ca. 10 minutter.
  2. Ha i havregryn og bland godt. Stryk deigen utover i et 4-5 mm tykt lag. Du kan bruke slikkepott, men det er lettere å få et jevnt lag med hendene. Bruk gjerne hansker.
  3. Sett brettene i ovnen. Ta dem ut etter 10 minutter og lag spor med en stekespade, pizzahjul eller ikke altfor skarp kniv. Da blir det lettere å brekke opp i pene knekkebrød etterpå.
  4. Sett platene tilbake i ovnen og la det stå til knekkebrødene så vidt begynner å få litt farge og har blitt sprø, ca. 34-45 minutter. Bytt plass på brettene et par ganger i løpet av steketiden.
  5. Avkjøles på rist.

Frø og kjerner kan harskne og har det best i kjøleskap. Harskningsprosessen går mye fortere når det er lyst og varmt. Knekkebrødene holer en uke eller to i en tett boks.

Oppskriften er hentet fra boka Uten gluten – en komplett glutenfri kokebok av Anja Skjævestad og Birgit Kolboe, utgitt i 2016. Trykk her for å lese mer om boka.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Handlekurv
Handlekurven din er tom

Produkter vil dukke opp her når du legger de til handlekurv