Denne oppskriften passer perfekt nå til jul. Sykt gode rett og slett!
Til 10 stk trenger du:
- 1 boks kokosmelk (ikke fettredusert)
- 100 g kokosmasse + ekstra til utrulling
- 2 dl melis
- 200 g melkefri sjokolade
Slik gjør du:
- Sett kokosmelkboksen i kjøleskapet over natten.
- Grav ut to toppa spiseskjeer av kokosmelken. Pass på at du kun tar av det tykke laget øverst.
- Rør kokoskremen sammen med kokos og melis. Smak deg gjerne frem, kanskje ønsker du mindre melis.
- Dekk en liten form som tåler frys med plastfolie og press kokosmassen oppi. la stå i fryseren til fyllet er fast, et par timer. Ta ut formen og skjær kokosmassen i ønsket størrelse og form.
- Sett tilbake i frysen mens du gjør klar sjokoladen.
- Smelt sjokoladen i vannbad. Dekk et lite fat eller en tallerken med kjøkkenpapir. Hell kokosmasse utover en liten tallerken.
- Vend én og én av de oppskårne bitene i sjokoladen og rull dem til slutt i kokosmasse.
- Legg dem på kjøkkenpapiret og sett dem i kjøleskapet slik at sjokoladen får satt seg.
Tips! Kokosvannet som blir igjen fra kokosmelkboksen passer kjempegodt i smoothies.