Anette ImsI 25 år likte jeg ikke fisk uansett hva min kjære mamma prøvde. Denne oppskriften ble vendepunktet. Jeg kan nå stolt berette at jeg spiser fisk minst én gang i uken, og denne er favoritten.

– Anette Ims

Til 4 personer trenger du: 

  • 1 torskeblokk (400 g)
  • 1 ½ dl laktosefri matfløte
  • 2 ts olje
  • 4 ss ketchup (Idun)
  • 1 ½ ts sennep
  • 1 ts sukker
  • 1 ½ ts karri (Santa Maria, Toro eller Hindu)
  • ½ ts pepper
  • 1 ½ ts salt
  • 2 ts eddik
  • 1 vårløk eller purre (kun det grønne), grovhakket

Slik lager du retten:

Sett ovnen på 200 grader. Skjær torskeblokken i skiver og legg skivene i en usmurt, ildfast form.

Bland ingrediensene til sausen og hell over fisken. Finhakk purre eller vårløk og fordel det på toppen. Stekes på rist midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Serveres med ris.

Gode tips:

Bytt ut torsken med laks eller kylling for variasjon. Sett restene av purre- eller vårløken i et glass med vann og det grønne vil vokse ut igjen!


LavFODMAP: Folkets FavoritterOppskriften er hentet fra boken LavFODMAP: Folkets Favoritter som du kan lese mer om her.