Denne oppskriften på jegergryte er hentet fra boka Lavfodmap – Folkets favoritter. Gryta er god på smak og god for magen.
Til to porsjoner trenger du:
400 g reinsdyrstek
40 g smør til steking
150 g fløte, laktosefri.
1 ss tyttebærsyltetøy
1 ss sennep, lavfodmap
1,5 dl vann
1 brokkoli
1 rød paprika
1 grønn paprika
Salt og pepper, nykvernet.
Slik lager du retten:
- Finhakk paprika. Kutt brokkoli i små buketter.
- Fres kjøttet i smør i en stekepanne til det er pent brunt. Ha kjøttet over i en stor kjele og kok ut pannen med vannet. Hell det over kjøttet.
- Stek paprika og brokkoli i smør og ha det over gryten. Kok opp før du rører inn fløte, sennep og krydder. La det koke i et par minutter, sett ned varmen og la hele gryten trekke rett under kokepunktet i minst 30 minutter. Rør av og til.
- Tilsett tyttebærsyltetøy når gryten er nesten ferdig trukket. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
- Serveres med hjemmelaget potetmos, ris eller noe annet godt.
Nysgjerrig på boka? Les mer og bestill på https://www.friskforlag.no/folketsfavoritter/