Denne oppskriften på jegergryte er hentet fra boka Lavfodmap – Folkets favoritter. Gryta er god på smak og god for magen.

 

Til to porsjoner trenger du:

400 g reinsdyrstek

40 g smør til steking

150 g fløte, laktosefri.

1 ss tyttebærsyltetøy

1 ss sennep, lavfodmap

1,5 dl vann

1 brokkoli

1 rød paprika

1 grønn paprika

Salt og pepper, nykvernet.

Slik lager du retten:

  1. Finhakk paprika. Kutt brokkoli i små buketter.
  2. Fres kjøttet i smør i en stekepanne til det er pent brunt. Ha kjøttet over i en stor kjele og kok ut pannen med vannet. Hell det over kjøttet.
  3. Stek paprika og brokkoli i smør og ha det over gryten. Kok opp før du rører inn fløte, sennep og krydder. La det koke i et par minutter, sett ned varmen og la hele gryten trekke rett under kokepunktet i minst 30 minutter. Rør av og til.
  4. Tilsett tyttebærsyltetøy når gryten er nesten ferdig trukket. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
  5. Serveres med hjemmelaget potetmos, ris eller noe annet godt.

 

Nysgjerrig på boka? Les mer og bestill på https://www.friskforlag.no/folketsfavoritter/