Joy KissowDa jeg serverte denne kaken første gang, var det til litt eldre mennesker som ikke bryr seg om sunn mat, eller helsekost som de kaller det. Men denne kaken, den elsket de. Jeg ble møtt av meget store øyne da jeg fortalte at den ikke inneholdt et gram mel.

– Joy Kissow / www.joy4food.dk

Til en kake trenger du: 

  • 180 g mykt smør
  • 2 ½ dl sukker
  • 200 g 70% sjokolade
  • 6 egg (delt i hviter og plommer)
  • 150 g valnøtter
  • 1 ts kanel, støtt eller malt
  • ¼ dl espressokaffe
  • 1 vaniljestang

Slik lager du retten:

Sett ovnen på 180 grader. Pisk eggehvitene stive i en bolle. Pisk smør og sukker luftig. Smelt sjokoladen i vannbad og ha den i smørblandingen.

Tilsett eggeplommene, én om gangen, og pisk godt. Vend så inn de stivpiskede eggehvitene og til slutt de hakkede nøttene. Hell deigen i en smurt springform eller en annen liten bakeform.

Stek kaken i 20-30 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke om den er ferdig. Sitter det rå deig igjen på pinnen gir du den noen minutter til.


LavFODMAP: Folkets FavoritterOppskriften er hentet fra boken LavFODMAP: Folkets Favoritter som du kan lese mer om her.