Baligryte – en sikker hverdagsvinner!

Når det går mot kaldere tider kan det være godt å piffe opp hverdagen med noen tropiske smaker. Denne er laget med kylling, men kan lett varieres med fisk, scampi eller det du måtte foretrekke. Oppskriften er LavFODMAP og hentet fra bestselgeren Folkets Favoritter – den finner du HER!

Til 2 personer trenger du: 

1⁄2 ss smør eller margarin
600 g kylling let i strimler
1 purreløk (kun det grønne), skåret tynt
1 paprika, i strimler
1boks kokosmelk
1 1⁄2 ss maisenna, rørt ut i litt vann
1 liten boks usukret ananas i biter med juice
1 ss karri (Toro, Hindu, Santa Maria er uten løk og hvitløk)
salt og nykvernet pepper

Slik lager du retten: 

Stek strimlet kylling let på medium varme.
Krydre med salt, pepper og karri. Bland i paprika og purreløk. La alt steke til kyllingen er blitt pent gyllen. Ha i kokosmelk og maisenna utrørt i vann og kok opp. Smak til om det trengs mer krydder. La alt småkoke
i ca. 10 minutter. Helt mot slutten av koketiden tilsettes ønsket mengde ananas og ananasjuice.

Serveres med ris, salat og evt. lavfodmap-brød.

 

For flere smakfulle og velutprøvde oppskrifter, sjekk ut boka Folkets Favoritter HER!