Close

Informasjonskapsler

Frisk Forlag bruker informasjonskapsler på vår nettside.

Usikker på hva informasjonskapsler er? Følgende beskrivelse er hentet fra http://www.youronlinechoices.com/nor/ hvor du og kan lese mer om det, samt slå av informasjonskapsler for mange annonsenettverk.

Hva er en «informasjonskapsel/cookie» og hvordan brukes de?

En informasjonskapsel (også kjent som «cookie») er en liten fil som kan inneholde tekst og tall som lagres i din nettleser. Nesten alle nettsteder benytter seg av informasjonskapsler på en eller annen måte. Informasjonskapsler lar deg for eksempel lagre innstillingene på en nettside, husker deg når du kommer tilbake eller lar deg putte varer i en handlekurv. En informasjonskapsel samler og inneholder i seg selv ikke informasjon, men hvis den brukes sammen med en nettleser kan den gi en mer brukervennlig opplevelse på en nettside.

Informasjonskapsler lagres i nettleseren på din datamaskin og hver «kapsel» inneholder normalt følgende:

 • Navnet på serveren informasjonskapselen ble sendt fra
 • Levetiden på informasjonskapselen

En verdi, normalt et tilfeldig generert nummer. Nettstedet som sender informasjonskapselen til deg kan bruke dette nummeret til å gjenkjenne deg når du kommer tilbake til samme nettsted. Kun serveren som sendte informasjonskapselen kan lese, og dermed bruke, denne informasjonskapselen. Informasjonskapsler er helt sentralt i bruken av Internett og brukes som regel ved interessebasert markedsføring.

Frisk Forlag bruker følgende informasjonskapsler
 • Lokale informasjonskapsler (www.friskforlag.no)
  Lokale informasjonskapsler brukes som beskrevet i tekst overfor og er nødvendig for at siden skal fungere riktig. Ingen informasjon blir samlet inn av de lokale kapslene.
 • Google Analytics
  Vi annonserer våre bøker på Google og bruker Google Analytics til å måle salg av produkter, besøk på sidene og demografi. Informasjon blir anonymisert fra Google og ingen informasjon er identifiserbar. Det er mulig å deaktivere Google Analytics ved å følge anvisningene på denne nettsiden: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/
 • Facebook Ads
  Vi bruker Facebook til å annonsere våre bøker, og bruker dermed informasjonskapsler til å måle salg av produkter, besøk på sidene og demografi. Informasjon blir anonymisert fra Facebook og ingen informasjon er identifiserbar. Du kan stoppe at Facebook lagrer informasjon om deg her: https://www.facebook.com/settings?tab=ads
 • Mailchimp
  Vi bruker Mailchimp til å sende ut relevant produktinfo til våre kunder i form av e-post. Dette kan f.eks. være ekstrainnhold som blir utgitt i en ny utgave av boken du allerede har kjøpt, eller det kan være informasjon om en ny bok som er relevant i forhold til den du allerede har kjøpt. Mailchimp og Frisk Forlag mottar ingen informasjon om deg med mindre du har godkjent det. Om du får e-post fra oss og ikke vil ha det lenger kan du trykke på en lenke i bunnen av e-posten som heter «Meld deg av nye e-poster» eller lignende.
 • Stripe
  Stripe er en betalingstjeneste som behandler betalinger gjort med kort (til likt med Nets, Dibs, Paypal osv.). Denne er nødvendig for å kunne gjennomføre betaling med kort. Merk at du kan velge å betale med faktura. Du kan lese mer om Stripe på https://www.stripe.com